Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Çavuşoğlu: Yunanistan kadar AB’nin de suçu var

Çavuşoğlu: Yunanistan kadar AB’nin de suçu var

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

“İstanbul Arabuluculuk Konferansı’na geçtiğimiz yıllarda Finlandiya’dan üst düzey katılım olmuştu. Bu kez Antalya’da bu toplantıyı gerçekleştirmek için öneride bulunduk, dostum Pekka da bunu kabul etti. Kendisini Antalya’da ağırlayacağız.

Bugünkü görüşmelerde ikili ilişkilerimizi baştan sona ele aldık. Turizm önemli bir sektör. THY’nin Helsinki-İstanbul arasındaki uçuş sayısını daha önce 7’den 9’a çekmiştik. Önümüzdeki haftadan itibaren uçuş sayısı 10’a çıkacak.

Bugün Türkiye-AB ilişkilerini de değerlendirdik. Biz Helsinki ruhunu AB ile ilişkilerimizde tekrar canlandırmak istiyoruz. Biz bu noktada üstümüze düşeni yapmaya hazırız.

Maalesef Yunanistan Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde geri itme politikasını devam ettiriyor. Ege Denizi’nin ortasında birçok göçmen bu nedenle hayatını kaybetti. Bu durum tamamen insani bir sorun. Bu bir devlet politikası haline geldi. Burada Yunanistan kadar AB’nin de suçu var.

Türkiye bunun onda birini yapsa nasıl eleştirileceğimizi biz biliyoruz. Yunanistan tam tersi bu konuda destek görüyor. Yunanistan Avrupa’nın sınırlarını koruyormuş. Oysa Avrupa’nın sınırları Türkiye’den başlar. Burada Avrupa’nın sınırlarını koruyorsak bizler koruyoruz. Sınırı koruyor diye insanlık dışı muameleleri savunmak Avrupa değerleri ile kökten çelişiyor.

19 masum insanın soğukta donarak ölmesinin sorumlusu Yunanistan ve bu konuda sessiz kalan Avrupa Birliği’dir.

Göçmen sorunu uluslararası bir sorun ve burada sağlam bir iş birliğimizin olması gerekiyor. Bu göçmenler nerede yaşamak isterse istesin yardımcı olmamız lazım. Ancak burada insanlık dışı bir muamele olursa buna da dur dememiz gerekir. Biz sadece Türkiye’deki göçmenler için değil, her yerdeki sorun için anında tepki verdik.

Ülkelerin tedbir alması önemli. Macaristan’ı savunmuyorum ama Macaristan’a göçmenlere karşı tel örgü çekiyor diye onu eleştiren Avrupa şimdi Yunanistan’ı destekliyor.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir