Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Putin’den Ukrayna açıklaması

Putin’den Ukrayna açıklaması

admin admin - - 1 dk okuma süresi
14 0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizine ilişkin ilk defa konuştu. Putin negatif senaryoların önüne geçmek için diyalogun devam etmesini umduğunu söyledi.

Polonya ve Romanya’ya yerleştirilen fırlatma sistemlerinin ülkesini tehdit ettiğini belirten Putin, ABD’nin Ukrayna’yı kullanarak Rusya’yı zaptetmeye çalıştığını savundu. Putin ABD’nin yaptırımları kullanarak Moskova’yı savaşa sürükleyebileceğini dile getirdi.

Putin’den kısa süre sonra Kiev’den açıklamalar geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ortak basın toplantısı düzenledi.

Zelenski, çatışmaların iki ülke arasında olmayacağını Avrupa’da tam ölçekli bir savaş olacağını söyledi. Johnson da Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken’ın Rusya’dan derhal gerilimi düşürmesini ve Ukrayna sınırlarından asker ve teçhizatını geri çekmesini istediğini açıkladı.

Lavrovsa, “Batılı ülkelerin, Avrupa-Atlantik bölgesinde, uluslararası hukukun temel ilkesini görmezden geldiklerini” belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir