Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Turizm şehri 29 yıl aradan sonra beyaza büründü

Turizm şehri 29 yıl aradan sonra beyaza büründü

admin admin - - 2 dk okuma süresi
13 0

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, Antalya’da 1993 yılında ölçülen 5 santim yüksekliğinde karın ardından en ciddi kar yağışının dün yaşandığını belirtti. Gültekin, “O günden bugüne sahilde kar tabakası ölçülmemiş. Dün ise sahilde 1 santim kar tabakası oluştu. Son 29 yılın en ciddi kar yağışı diyebiliriz. Gündoğmuş’ta ise 160 santime yakın kar yağışı yüksekliği var” sözlerine yer verdi.

Turizm kenti Antalya’da 29 yılın ardından dün ilk kez şehir merkezine kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı kenti adeta beyaz örtü ile kapladı. Özellikle Kepez İlçesi’nde şehre kuş bakışı bakan seyir terasında kartpostallık görüntüler oluştu.

Kentte etkili olan soğuk havanın doğuya doğru kayarak şehri terk edeceğini belirten Gültekin, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki 2-3 gün boyunca soğuk hava bölgemizde etkisini sürdürecek. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun devam ettiği bölgemizde sahillerde don olayı hafif, orta ve kuvvetli olacak. Daha yüksek kesimlerde kuvvetli olarak görülmeye devam edecek. Tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var. Perşembe ve Cuma günü parçalı bulutlu bir hava olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir