Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. TURKEXIM IMPORTER SEARCH ENGINE

TURKEXIM IMPORTER SEARCH ENGINE

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

İthalatçı Firmalar

Ülkelerin ihtiyaç duydukları her ürün kendi sınırları içerisinde üretilmeye bilir. Bu durumda da başka ülkelerden alım yapma yoluna gidilir. İki taraf arasındaki aracılık vazifesi ise ithalatçı firmalar tarafından yapılır. Bu firmalar sayesinde dışarıdan gelecek olan ürünler sorunsuz bir şekilde yurda giriş yapar. Bu süreç için gerekli bütün prosedürlerde bu firmalar tarafından gerçekleştirilir. Ürünün belirlenmesi, müşteri potansiyeli, resmi evraklar, gümrük işleri bu süreçlerden sadece birkaçıdır. Dolayısıyla arabuluculuk yapacak bu firmaların yetkin olması don derece önemlidir.

Yurt Dışı Müşteri Listesi

Üretilen malın kalitesi kadar hedeflenen kitleye ulaşabilmek de bir o kadar önemlidir. Bunun içinde;

  • Pazar araştırması yapılmalıdır.
  • Hedef ülkelerin listeleri oluşturulmalıdır.
  • Stratejiler yapılmalıdır.

Gerekli bilgileri edinebilen firmalar bu doğrultuda da yurt dışı müşteri listesi oluşturmuş olur. Böylece boşa çaba sarf edilmeden hedeflere nokta atışı yapılabilir. Piyasaya dair net bilgilere ulaşılabilecek sistemler ise mevcuttur.

Konşimento Veritabanı

Konşimento aslında bir nevi taşıma senedidir. Bu belgede her hangi bir ürünün yükleyiciden alıcıya kadar uzanan sürecine dair bilgiler yer alır. Hukuki bir niteliği de olan bu belge son derecede önemlidir. Bu belgelere bakılarak yapılmak istenen ticarete dair önemli analizlerde yapılabilir. Özellikle dış ticaret gündeme geldiği zaman konşimento veritabanı işlevsel yönüyle karşımıza çıkmaktadır. Tam da bu kapsamda söz konusu veritabanının üst seviyede hizmet sunması, beraberinde önemli avantajları da getirmektedir.

Konşimento veritabanı da bu işe yarar. Çünkü dış ticaret çarkının içinde sayısız ülke ve firma yer alır. Bu firmalar arasında tercih yapmak ise hiç kolay değildir. Bu durumda devreye giren veritabanı sayesinde ise doğru seçim yapmak kolaylaşır. Bu veritabanından ticaret yapan firmalara dair bilgilere ulaşılabilir. Ayrıca aynı alanda faaliyet gösteren rakip firmalara dairde bilgilere de ulaşılabilir. İthalatçı firmalar bu bilgiler doğrultusunda hareket edebilir. Bu sistem sayesinde arama yapılabilecek kriterler ise şu şekildedir;

  • GTİP numarası
  • Marka
  • Ürün adı
  • Faaliyet gösteren firmanın adı
  • Model adı

Bütün bu bilgiler ışığında ithalatçı firmalar hem yurt dışı müşteri listesi oluşturma hem de konşimento veritabanı oluşturma konusunda profesyonel bir hizmet almalıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir