Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Satışa koydukları TEİAŞ’a son 8 ayda en az 3.7 milyar liralık yatırım

Satışa koydukları TEİAŞ’a son 8 ayda en az 3.7 milyar liralık yatırım

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Cumhurbaşkanı Kararı’yla özelleştirilerek satılacağı açıklanan TEİAŞ, kamu parasıyla peş peşe dev ihaleler yapıyor. Kurum, 81 ildeki rutin bakım onarım ihaleleri dışında sadece Ankara’dan 43 büyük ihalede 3.7 milyar lira harcadı. EMO Yönetim Kurulu Üyesi Özdağ, “Özelleştirme adı altında yandaş şirketlere peşkeş çekilmeden önce son altyapı hazırlıkları yapılıyor. Çöpsüz üzüm verecekler… Bu filmi TEDAŞ özelleştirilmesinde gördük ve yaşadık” dedi. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan dev bir ihalenin sonucu bugün açıklandı. Kastamonu-Bartın Elektrik İletim Hattı Komple Tesis İşi tam 524 milyon liraya ihale edildi

TEİAŞ hakkında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla üç ay önce 2 Temmuz’da özelleştirme kararı verilmişti. 

Bu Cumhurbaşkanı Kararı, stratejik önemi ve vatandaşa çıkacak fatura nedeniyle yoğun tepki gördü ve ilgili çevrelerin tarafından ağır eleştirilere hedef oldu. Buna rağmen karardan geri adım atılmadığı gibi aksine kuruma milyarlarca yeni yatırım yapıldığı ortaya çıktı.

8 AYDA EN AZ 43 BÜYÜK İHALE 

Peki özelleştirilmesine karar verilen bir kurumda yarım milyar lirayı aşan bir yatırım normal mi… Kısa bir araştırmayla durumun çok daha çarpıcı olduğu ortaya çıktı. 

Kurumun 81 il için yaptığı bakım, onarım, yenileme yapım ihaleleri, mal, hizmet alımları hariç sadece Ankara’daki merkez tarafından 2021 yılında ihale edilen 43 yenileme ve yeni yatırımın toplamı 3 milyar 354 milyon TL’yi aştı. Bu sadece açık kaynaklardan elde edilenler. Daha çok sayıda yapılacak ihale ve yapılmış ancak açıklanmamış ihale de var. Bu projelerin ağırlıkla enerji iletim hattı komple tesis ve trafo merkezi yapımları olması dikkat çekti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir