Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı ve erken seçim açıklaması

Karamollaoğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı ve erken seçim açıklaması

admin admin - - 3 dk okuma süresi
13 0

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. İki lider görüşme sonunda kameraların karşısına geçerek ortak açıklamalarda bulundu.

* Bundan sonra görüşmelerimiz, dirsek temasımız inşallah devam edecek diye ümit ediyoruz. Bütün mesele memleketimizin bugün içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması. Daha huzurlu, kimsenin adalet eksikliğinden endişe duymadığı, geçim sıkıntısını yaşamadığı, dış politikalardaki gelişmelerden endişe etmediği bir ortamın olmasını arzu ediyoruz. Bundan dolayı bundan sonra da ümit ediyoruz ki temaslarımız, görüşmelerimiz devam edecek. Benim, diğer partilerle de aynı zamanda önümüzdeki günlerde bir takım görüşmelerimiz olacak.

“ÇOK BÜYÜK BİR SİYASİ DEĞİŞİMİ DALGASI TÜRKİYE’Yİ BEKLİYOR”

Karamollaoğlu’na ziyareti için teşekkür eden Davutoğlu, 1 Ekim’in siyasetin nevruzu olduğunu belirterek, “Nasıl 21 Mart’tan itibaren bahar ve tabiat uyanır, 1 Ekim’den itibaren de siyaset apayrı bir dinamizm kazanır. Gerek sayın Karamollaoğlu, gerek ben, gerek arkadaşlarımız yaz ayları için hepimiz alandaydık. Bugünkü görüşmede iki ana odağa yoğunlaştık. Birincisi, aradaki bu değişmeyi, değişimi veya alandaki gözlemlerimizi paylaşmak. Her ikimizin de, ekiplerimizin de ortak  kanaati, çok büyük bir siyasi değişimi dalgası Türkiye’yi bekliyor. Son haftalarda ülkenin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde hep alandayız. Büyük bir siyasi değişim kaçınılmaz. İktidara olan tepkiler had safhaya ulaşmış durumda. Herkes de bu değişimin, bu sorunların çözülmesi için mutlaka bir zihniyet değişimine, bir paradigma değişimine, bir iktidar değişimine ihtiyaç olduğu yönünde, bu ortak tespitimiz.” dedi.

“İKTİDAR İTİBARI ANKARA’DA SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPARAK KAPATMAYA VE İKTİDARDA KALMAYA ÇALIŞIYOR”

Davutoğlu şöyle devam etti:

* Soru şu, iktidar değişimi, paradigma zihniyet değişimi ne yönlü olacak ve Türkiye’nin geleceğini nasıl birlikte inşa edeceğiz bu da ikinci odak. Ankara’daki siyaset de hareketlenmeye başladı. Adli yıl açılışı konuşmaları, arkasından iktidar etmeninden gelen adımlara baktığımızda bir siyaset mühendisliği yapılmak isteniyor. Toplumsal tabandan kopmuş, şatafata yönelmiş, israfa yönelmiş, kibre yönelmiş, yolsuzluklara bulanmış bir iktidar.

* Anadolu’da vatan saffında kaybetmiş itibarı Ankara’da siyaset mühendisliği yaparak kapatmaya ve iktidarda kalmaya çalışıyor. Seçim yasasından tutun gündeme getirilen bazı adalet konusunda bile sanki başka iktidar varmış gibi adaleti vaat etmek, enflasyon konusunda vaatlerde bulunmak bu iktidarın aslında kendi politikalarının iflas ettiğini gösteriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir