Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Gülsin İzoğlu, yaşanmış bir hikaye olan eseri “Söz Bitti Yol Bitti” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.

Gülsin İzoğlu, yaşanmış bir hikaye olan eseri “Söz Bitti Yol Bitti” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

  1. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Evliyim, çok güzel bir ailem var. En büyük destekçim kızlarım ve annem. Yazarken aynı zamanda da çok okuyorum. Okumanın öğrenmenin verdiği hazzın, duygunun tarifi yok. Yabancı dil eğitimi almaktayım. İzmir’de yaşıyorum ve büyük bir İzmir sevdalısıyım.

  • Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Okuma yazma öğrendiğimden beri günlük tutmaya başladım. Doğayı günlük yaşantımı günlüğüme aktarmaya başladım. İlkokul 4. Sınıfta iken öğretmenim bir gün günlüğümü okumak istemişti ve çok etkilenmişti. Benden 23 Nisan etkinliği için bir skeç yazmamı istedi. Yazdığım skeç ilçe milli eğitim müdürünün de aralarında bulunduğu davetliler tarafından çok beğenildi. Ve bana “şimdiden geleceğin yazarı gözüyle bakıyorum” cümlesini kurmuştu o gün bendeki yazma aşkı başladı diyebilirim.

  • Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Türk edebiyatı özelinde Yaşar Kemal, Orhan Veli, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nermin Bezmen isimlerini belirtebilirim. Dünya edebiyatında ise: Fyodor Dostoyevski, Khaled Hosseini, Tolstoy. Madeline Miller’ sevdiğim yazarlar arasındadır. Bu yazarları kitabını defalarca okuyup sıkılmadığımı biliyorum.

  • İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

Hayat planlamamda ve hayalimde her zaman günlüğümü yayınlamak vardı ancak hayatın akışı her zaman planlarınızı gerçekleştirebileceğiniz şekilde olmuyor maalesef bunu 40 yaşından sonra yapabildim.

  • Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Yazılarım her kesime hitap ediyor aslında ama tabi ki herkesin okuma anlayışı, keyif aldığı metinler farklılık gösterebilir. Ben gerçek yaşanmışlık yazıları okumayı severim başka biri ise daha kurgusal metinler sever.

  • Kitabınızın teması nedir?

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış bir kitaptır. Yazar olma ve okuma hayali ile yanıp tutuşan bir çocuk ve daha genç bile olmadan evlenip bütün hayalleri biten bir genç kızın öyküsü diye özetleyebilirim.

  • İlham kaynağınız nedir?

Yaşadıkları hayatı bütün olumsuzluklarına rağmen meydan okuyabilen, duruşlarına hayran olduğum kadınlar her zaman benim ilham kaynağım olmuştur. Bir de idolüm babamdır.

  • Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Başta D&R, İdefix, Kitapyurdu olmak üzere birçok internet sitesinde ve bütün seçkin kitapçılardan temin edebilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir