Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fransa’da terör saldırılarının baş şüphelisi: IŞİD’in askeriyim

Fransa’da terör saldırılarının baş şüphelisi: IŞİD’in askeriyim

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili tarihi davanın ilk gününde saldırganların hayatta kalan tek üyesi ve davanın baş şüphelisi olan Salah Abdeslam, kendisinin terör örgütü IŞİD’in askeri olduğunu ifade etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili tarihi dava 6 yıl sonra özel bir ağır ceza mahkemesinde bugün başladı. Davada 11’i tutuklu, 3’ü serbest, 6’sı gıyaben toplam 20 kişi yargılanacak. Davada tüm gözler saldırıyı gerçekleştiren ve saldırganların hayatta kalan tek üyesi olan Salah Abdeslam’a yöneldi.

Abdeslam, duruşmanın ilk gününde tepki çeken açıklamalarda bulundu. Mahkeme tarafından mesleği sorulan Abdeslam, kendisinin terör örgütü IŞİD’in askeri olduğunu söyleyerek, “Mesleğimi IŞİD askeri olmak için terk ettim” dedi.

“YENİ VE DOĞRUDAN BİR TEHDİT”

Bataclan saldırısından kurtulan 8 kişinin avukatı olan Victor Edou, Abdeslam’ın ifadesinin “çok şiddetli” olduğunu kaydederek, “Müvekkillerimden bazıları bu ifadeyi yeni ve doğrudan bir tehdit olarak algıladı. Bu ifadeyi duyduktan sonra pek iyi durumda değillerdi” ifadelerini kullandı. Edou, bazı müvekkillerinin ise Abdeslam’ın yorumlarına fazla önem vermemeye çalıştıklarını açıkladı.

Bataclan saldırısından kurtulan Thierry Mallet ise, “Şok olmak için daha fazlasına ihtiyacım var, korkmuyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık Farid Kharkhach’ın duruşma sırasında bayılması üzerine mahkeme başkanı Jean-Louis Peries duruşmaya ara verdi. Sanığın avukatlarından biri, “Bunu rol olarak yapmıyor. Fark edilmek istemiyor. O zayıf biri” ifadelerini kullanırken, diğer avukatı ise müvekkilinin hapishanedeki durumunun kötü olduğunu aktardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir