Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Özhaseki’den bir ay arayla 2 farklı göçmen açıklaması!

Özhaseki’den bir ay arayla 2 farklı göçmen açıklaması!

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz ay Suriyeli ve Afgan göçmenlerin önemine dikkat çekmiş, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar” demişti. Kapıların da göçmenlere açık olması gerektiği üzerinde durarak, “Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak doğru değil” ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki bugün yaptığı açıklamada ise, “Burası göçmen kampı değil” çıkışıyla gündeme geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, temmuz ayında bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, Suriyeli ve Afgan göçmenlerin gönderilemeyeceğini savunarak, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Bu insanların ekonomimize de katkıları var” demişti.

“KAPILAR KAPATILMAMALI”

Özhaseki, göçmenlerle kapıların kapatılmaması gerektiğini de vurgulayarak, “Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Orada milyonlarca insan dışarıya kaçmış. Son dönemde orada insanların başına bombalar yağdırdılar. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz? Bu insanların sevk ve idaresi kolay değil” diye konuşmuştu.

Gaziantep ve Kayseri’de ticaret odalarından Özhaseki’nin sözlerine tepki gösterilerek, “Başarımız geçici korumamız altında olan sığınmacıların sırtından değildir” yanıtı verilmişti.

“FİKRİM DEĞİŞMEDİ, ISRARCIYIM”

Açıklamasından 3 gün sonra bir radyo programında konuşan Özhaseki, sözlerinin tepki çekmesi üzerine, “Bugün aynı şeyleri söyleyeceğim, çünkü fikrim değişmedi, aynı sözleri söyleyeceğim, ısrarcıyım” ifadelerini kullanmıştı.

1 AY SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMA: BURASI GÖÇMEN KAMPI DEĞİL

Bugün ise Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Özhaseki, ‘Burası göçmen kampı değil’ çıkışıyla dikkat çekti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir