Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kamyon dolusu porselen takımı çaldılar

Kamyon dolusu porselen takımı çaldılar

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Uluslararası ticaretle uğraşan ortakların, Çin’den getirdiği piyasa değeri 1 milyon 200 bin lira olan 1 kamyon porselen takımı Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nden alındıktan sonra ortadan kayboldu. İddiaya göre sahte kamyon plakası, kimlik ve HES kodu kullanarak malları gümrükten alan şoför ise kameralara yansıdı. Malları çalınan şirketin ortaklarından Kamil Aksu, “Tahminimiz spotçulara veya 1 liracılara satabilirler. Bir kişinin yapacağı bir iş değil bu, bir ekip işi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ŞOFÖR ORTADAN KAYBOLDU

Malların kendisine ulaşmasını bekleyen ortaklar, şoförü aradıklarında zanlının aracın arıza yaptığını ve yolda olduğunu söylediğini belirtti. Ardından ise şoförün telefonuna ulaşılamadı, dolandırıldıklarını anlayan Aksu ve Yıldırım hemen emniyetin yolunu tuttu. Öte yandan zanlının gümrüğe geldiği ve işlemleri yaptırdığı o anlar kameraya yansıdı. Maske ve şapka taktığı görülen kişinin işlemleri yaptırmasının ardından gümrükten malları alarak uzaklaştığı öğrenildi.

1 MİLYON 200 BİN TL DEĞERİNDE

Yaşananları anlatan porselen satan firmanın ortaklarından Kamil Aksu, “Çin Halk Cumhuriyeti’nden bir konteyner 24 parça porselen getirmiştik. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra gümrükçümüzün vasıtasıyla nakliyat firmasına mallar teslim ediliyor. Nakliyat firmasının kiraladığı kamyon tamamen sahte plakalı, sahte bir şoförle birlikte ortadan kayboluyor. Normalde bize ulaşması gereken ürün 2 haftadır haber alamıyoruz. Bütün resmi kurumlara başvurduk. 1 milyon 200 bin gibi bir rakamla piyasada satılacak ürünler. Aracın plakasının iki kere değiştirilmesi, şoförün kimlik bilgileri, ehliyeti sahte hatta hatta HES kodunun bile sahte olduğunu bize teyit ettiler. Biz şoförü aradığımızda Kemerburgaz yolu üstünde tekerleğinin patladığını, “tekerleğimi değiştirip size 45 dakika içinde dönüş yapacağım” dedi. Akabinde biz tekrar aradığımızda telefon tamamen kapalı. Gümrükçü ve nakliyat firmamızı aradığında onlar da ulaşamadığını söyledi. Aynı istikamette bir araba çıkarttıklarını kamyonda herhangi bir sıkıntı var mı diye baktılar ama herhangi bir iz bulamadıkları için kamyonun çalındığını haber ettiler” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir