Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. En Ucuz Elektrikli Otomobiller

En Ucuz Elektrikli Otomobiller

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Gelecek dönemlerde araç sınıfları içerisinde elektrikli otomobillerin de geniş bir yer edinmesi bekleniyor. Birçok ülkenin fosil yakıtlı araçlara çok sıcak bakmaması ve ilerleyen süreçlerde tamamen bu araçları piyasadan kaldırmak istemesi elektrikli otomobillere olan ilgiyi de artırmaktadır. Birçok marka tarafından çıkarılan hibrit otomobiller şimdiden birçok kişinin dikkatini çekmeye başladı denilebilir. Elektrikli araç modelleri uzun yıllar kullanıldığında fosil yakıt kullanımı da azalma gösteriyor. Ancak bu araçlardan yeteri kadar fayda sağlanmak isteniyorsa mutlaka günde en az 50 kilometreden fazla yol yapmanız gerekiyor. Hem güçlü hem de çevreci araç tasarımlarıdır. Dünya genelinde ilgi gören elektrikli araç modelleri arasında ise farklı markaları görmek mümkündür.

Smart ForTwo EQ Coupe

Tek kişi ya da iki kişilik ailelere uygun bir şekilde üretilen Smart otomobiller daha çok gençlerin tercih ettiği modeller arasında bulunuyor. Elektrikli araç sınıfında olan bu araçlar 6 saatten daha da kısa bir sürede şarj olma süresini tamamlayabiliyor. Yani akşam şarja taktığınız otomobilinizi sabah işe giderken hazır bulabiliyorsunuz. Bu araçlar 150 km menzile sahip olduğundan uzun süre şarj gereksinimi olmadan seyahat edebilme imkânı yaratıyor. Büyük şehirlerde yaşayan kişiler için son derece ideal araçlar arasındadır. Yüksek bir performansı olan bu araçlar 82 beygir gücünde olup 160 Nm Tork özelliğindedir.

Renault Zoe

Renault markası da elektrikli araç üretimine başlayan markalardan biridir. Kısa bir süre önce elektrik enerjisin binek otomobillerde kullanmaya başlayan marka Renault Zoe araçlarını piyasaya sürdü. Bu araçlar içten yanmalı motor teknolojisine sahip olan araçlara görünüm olarak çok benzemektedir. Hem yakıt tüketimi hem de CO2 emisyonu tercih edilebilirliğini artıran özelliklerindendir. Araçlar aynı zamanda 92 beygir gücüne sahip ve 22 Nm Tork özelliklerindedir. Yaz aylarında 300 km menzile sahip olan bu araçlar kış aylarında ise 200 km menzil yapıyor.

 BMW i3

Küçük boyutlarda üretilen bu araçlar BMW fosil yakıtlı versiyonlara şehir içinde alternatif olması için üretilmiştir. Son derece etkileyici bir iç mekânı olan bu araçlar hem ferah hem de geniş kabini ile çok işlevsel araçlar. Bunların yanında sportif koltukları ve geniş bir multimedya ekranı bulunuyor. 170 beygir gücüne sahip olan araç 250 Nm tork üretiliyor. Elektrikli araç kategorisinde üst seviyede yer alan araç gruplarındandır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir