Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kaşıkçı cinayeti davası tanığı: ‘General, öldürülmüş olabilir dedi’

Kaşıkçı cinayeti davası tanığı: ‘General, öldürülmüş olabilir dedi’

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik belgesi almak için 2 Ekim 2018 tarihinde gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda cesedi parçalanarak öldürülüştü. Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin dava devam etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, Yazar ve AKP Dış İlişkilerden ve İnsan Haklarından Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, izleyici olarak geldi.

“İÇERİ TEK BAŞINA GİRDİ, NİŞANLISI DIŞARIDA BEKLEDİ”

Arabistan Başkonsolosluğunda şoför olarak çalıştığını belirten tanık Serhat Karataş, olay gününe ilişkin şuları anlattı: “Olay günü Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı ile birlikte konsolosluğa geldiğini gördüm. İçeri tek başına girdi, nişanlısı dışarıda bekledi. Bana verilen talimat üzerine otelde olduğu belirtilen 3 Suudi vatandaşını alarak konsolosluğa getirdim. Bu şahıslarla ilgili soruşturma aşamasında bana fotoğraflar gösterildi. Fotoğraflardan şahısları teşhis ettim.

Olay günü akşam üzeri Başkonsolosluktan çağrıldım. Misafirlerin havaalanına bırakılacağı söylendi. 3 Suudi vatandaşını havaalanına bırakmam istendi.   Bu kişilerin, daha önce konsolosluğa getirdiğim kişiler olup olmadıklarını bilmiyorum. Şahıslar, yolda trafik sıkışınca, acele etmemi, biran önce havaalanına gitmemizi söylüyorlardı. Tedirgin olduklarını hissetmedim. Bıraktığım şahısları, havaalanının sivil havacılık tarafına bıraktım. O bölümden özel uçaklar kalktığı için özel uçağa bindiklerini düşündüm. Olayı 1 veya 2 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam basından öğrendim. Olay sonrasında da konsolosluk içinde anormal bir şey görmedim”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir