Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. ‘Tosuncuk’un ifadesindeki ‘mafya’ detayı: Suriyeli mücahit kardeşleri için benden para istedi

‘Tosuncuk’un ifadesindeki ‘mafya’ detayı: Suriyeli mücahit kardeşleri için benden para istedi

admin admin - - 2 dk okuma süresi
9 0

Mehmet Aydın, dün sabah saat 7.30 sıralarında getirildiği Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda dört saat ifade verdi.

Tutuklama talebiyle sevk edildiği hakimlikçe, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderilen Aydın’ın savcılık ifadesinin detayları ortaya çıktı.

2016 yılında ofisi taşıdıktan sonra, yazılımcı, sosyal medya uzmanı, grafik tasarımcı gibi eleman alımı yaptığını söyleyen Mehmet Aydın savcılıktaki ifadesinde, yanında çalışanlardan birinin akrabası olan E.K. isimli kişinin sürekli ofisine gelip gitmeye başladığını anlattı. Aydın, “Ofisimize ilk taşındıktan sonra alt komşumuz E.K. hayırlı olsuna geldi. Kendisini mafyavari olarak tanıttı. Aynı şekilde şirketimde çalışan akrabası da bu şahsı mafyavari olarak bana anlattı. Daha sonra E.K. beni koruyacağını, piyasada başkaca şahısların bu işlerde yeni olduğum için beni harcayacağını, bu nedenle bana korumalık yapabileceğini, birlikte iş yapabileceğimizi söyledi. Ben de kendisini korktuğum için geçiştirdim” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir