Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Köylüler isyan etti: Taş ocağınız batsın!

Köylüler isyan etti: Taş ocağınız batsın!

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

Mersin’in en verimli topraklarının yer aldığı ve halkın sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptığı yayla özelliğine sahih mahallelerinde yapılması planlanan taş ocağı projesinin ÇED toplantısı vatandaşların tepkileri üzerine yapılamadı. Çevreciler ve yöre halkı ÇED toplantısının iptili üzerine davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayarak kutlama yaptı. Tava ve tencerelerin de çalındıoğı eylem olaysız sona erdi.

Çukurkeşlik mahallesinde yapılması planlanan taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının yapılacağı alanda toplanan çevreciler ve vatandaşlar, dövizler açarak protesto eylemi yaptı. Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı ÇED toplantısı tepkiler üzerine yapılamadı. Tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile diğer yetkililer toplantının yapılmadığına yönelik tutanak tutarak bölgeden uzaklaştılar.

“HER TÜRLÜ KARŞIYIZ”

Eylemde konuşan Çukurkeşlik Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuş, “Burada taş ocağının yapılmasına izin verirsek yarın bir gün bizim çocuklarımıza bu durumu açıklayamayız. Biz burada taş ocağı istemiyoruz. Eğer yapılırsa 2 gün sonra çöp olacağız. Buna da her türlü karşıyız. Direneceğiz” dedi. Çukurkeşlik Doğal Hayatı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdullah Şahin ise “Küresel ısınma yüzünden zaten derelerimiz kuruyor. Balıklar ölüyor. Bunlara çare bulmak gerekirken burayı tamamen yok etmenin hiçbir anlamı yok. Biz üretmezsek gidip de gökdeleni mi kemireceksiniz? Biz üretmezsek siz bitersiniz. Dağımıza, toprağımıza, taşımıza dokunmayın. Biz istemiyoruz” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir