Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Doktoru öldüren doktor SEGBİS’le bağlandığı duruşmadan atıldı

Doktoru öldüren doktor SEGBİS’le bağlandığı duruşmadan atıldı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

İstanbul Sarıyer’de bulunan Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2019 tarihinde doktor Yavuz Sümter, meslektaşı Kaan Erol’u 75 defa bıçaklayarak öldürmüştü. Sümter’in, ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yavuz Sümter, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkemede, öldürülen Kaan Erol’un annesi Nilay Erol ile babası Metin Erol ve taraf avukatları hazır bulundu.

MAHKEMENİN DÜZENİNİ BOZAN SANIĞIN SEGBİS BAĞLANTISI KESİLDİ

Sanık Sümter, mahkemede tanık olarak dinlenen Muhammed Bilal Kürk’e, yönlendirici sorular sorduğu ve bağırdığı gerekçesiyle mahkeme tarafından uyarıldı. Mahkemenin uyarılarını dikkate almayan Sümter masaya vurmaya başladı. Bunun üzerine mahkeme, Sümter’in duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle SEGBİS bağlantısının kapatılmasına karar verdi.

‘SAVUNMA HAKKI KISITLANIYOR’ DİYEN AVUKATIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Müvekkilinin savunma hakkının kısıtlandığını söyleyen sanık avukatı ise, SEGBİS bağlantısının yeniden kurulmasını talep etti. SEGBİS bağlantısı kapatılmadan önce Sümter’e defaatle duruşma düzenini bozmaması, bağırmaması ve tanık üzerinde baskı kurmayacak şekilde soru yöneltmesi konusunun hatırlatıldığını belirten mahkeme, Sümter’in avukatının talebinin reddine karar verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir