Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Semih Can Bağcıvan Sosyal Medya Güvenliğini Anlattı

Semih Can Bağcıvan Sosyal Medya Güvenliğini Anlattı

admin admin - - 4 dk okuma süresi
9 0

Sosyal medya güvenliği hayatımızın bir parçası haline gelen internet ve akıllı telefonlar ile yaşamımıza dahil olan sosyal medya hesaplarımızın güvenliğimize zarar vermesini önlemek için alınan tedbirlere verilen isimdir. Sosyal medya hesaplarınızın güvenliğini sağlayarak kimliğinizi koruma altına almanın en önemli detaylarını; sosyal medya uzmanı Semih Can Bağcıvan anlattı ve uyardı. Sosyal medya günümüzde insanların bilgilerine en kolay şekilde ulaşmanıza yardımcı olacak önemli iletişim sahalarından birisi haline geldi. Bu konu hakkında Semih Can Bağcıvan, konuyla ilgili olarak sosyal medya kullanıcılarını sosyal medyada paylaştıkları verilere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Üyelik Sözleşmelerini Gözden Geçirmeyi Unutmayın

Sosyal medya platformlarının tamamı, üyeliklerinizi geçerli hale getirebilmek için belli bir üyelik sözleşmesini zorunlu onaylamanıza bırakmaktadır. Semih Can Bağcıvan, sözleşmelerdeki hükümlerin verilerinizi paylaşma ya da koruma konusunda önemli olacağını belirterek, şu konularda da kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Güvenliğinizi korumak için Semih Can Bağcıvan’ın tavsiyeleri şunlar:

1-Özel Bilgilerinizi Paylaşmayın

Sosyal medya platformları her ne kadar günlük hayatımızın içine girmiş olsa da paylaştığımız verilere dikkat etmemizin oldukça önemli olduğunu söyleyen Bağcıvan; özellikle de konum bilgisi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

2-Hakkımda Alanının Tümünü Doldurmayın ve Gizlilik Ayarlarını Etkin Kullanın

Hakkımda bölümü, sosyal medya korsanlarının sizler ile bilgilere en rahat ulaştığı mecraların başında gelmektedir. Siber güvenlik konusunda önemli bir detay olan kişisel verilerin dikkatli paylaşımı oldukça doğru şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Gizlilik ayarı ise sosyal medya güvenliğini sağlayarak, içeriklerinizin korunması konusunda oldukça önemli bir detaydır. Bu ayarları doğru bir şekilde yapmanız içeriklerinizin güven altında kalmasına yardımcı olacaktır.

3-Parola Seçiminizi Doğru ve Güçlü Parolalardan Yana Yapın

Doğru bir parola belirlemek, hesaplarınızı güven altına almanın en temel ögesidir. Parola belirlerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili Semih Can Bağcıvan’ın önerileri şunlar:

  • Sıralı şifrelerden ve doğum günü, evlilik yıl dönümü, futbol takımı adı – yılı gibi belli rakamlardan uzak durmak,
  • Büyük – küçük harfler, sayılar, simgelerin her birini içeren karmaşık ve nispeten uzun parolalar kullanmak.
  • İki adımlı doğrulama özelliklerinden faydalanmak sosyal medya güvenliği konusunda önemli avantajlar sağlayan bir uygulamadır.

Hesabınızın Kontrol Eden Uygulamalara Karşı Dikkatli Olun

Sosyal medya hesaplarımız ile birçok internet sitesi, forum, oyun gibi veri tabanına üye olma kolaylığı yeni nesil ağların en önemli avantajı olarak gözükse de bu konuda dikkatli olmak oldukça önemli. Üye olduğunuz yerlere ve hesap bilgilerinize ulaşma yetkisi verdiğiniz internet sitesi ve uygulamalara özen göstermenizin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bağcıvan, bu ayarların düzenli olarak kontrol edilmesi konusunda oldukça net uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesaplarınızın korunması ve güvenliğinizin sağlanması için Semih Can Bağcıvan bu yolların izlenmesini önermektedir.Siz de hesabınızın güvenliği için bu detaylara dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir