Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fon Perde Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Fon Perde Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
6 0

Evlerde salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası gibi her odada fon perde temel dekorasyon parçalarından birisidir. Camda tül ve güneşlik perde kombinasyonu içerisinde tamamlayıcı bir yapıya sahip olan fonlar, aslında eskiden çok daha fazla rağbet edilirken, bir süre unutulmuş son dönemlerde tekrar moda olmuş ürünlerdir.

Günümüzde fon perde seçimleri gerçekleştirilirken, birçok kişi süs amaçlı kullanılan bu perdeler yerine artık hareket katacak tercihler yapmaktadır. Çünkü genellikle kumaştan üretilen bu perdelerde artık dantel üzerinde üretilmiş fonlar da görülmek ile birlikte tül tarzındaki bu seçimlerde daha sade parçalar ön plana çıkmaktadır. Halen kullanılan kumaş fonlarda ise renkli kumaşlar ve çiçekli desenler ve bazen koyu tonlar ön planda bulunmaktadır.

Tül Perde Giderek Daha Az Mı Görülüyor?

Evlerde çok eski zamanlardan bu yana tül perde kullanımı bir gelenek olsa da son yıllarda özellikle zebra ve stor tarzındaki perdeler çok daha popüler tercihler oluşturmaya başlamıştır. Bilhassa mutfak ve salon gibi noktalarda yer alan stor perdeler kullanımı, temizliği ve bakımı çok daha kolay ürünler olmakla birlikte bazen tül yerine kullanımı tercih edilen seçenekler oluşturmaktadır.

Fakat stor perdeler çok popüler bir yapıya sahip olmaya devam etse de halen birçok evde tül perde klasik olarak önemli bir yere sahiptir. Çünkü özellikle salon, oturma odası ve yatak odası gibi noktalarda storlar yerine tüller daha estetik ve zarif görüntüleri ile birlikte her zaman ön planda yer almaktadır. Üstelik tüller çok daha geniş bir renk seçeneği ile birlikte çok daha kolayca model verilebilen ve kesin yapılabilen ürünler olarak halen her noktada kullanılmaktadır.

Fon Ve Tül İle Tam Takım Perde Modelleri

Genellikle fon kullanımı ile birlikte tül kullanımı ve bunun yanında güneşlik kullanımı bir arada tercih edilirken, bazen iç kısımlarda güneşlik yerine stor perde kullanımları ile de bir takım elde edilmektedir. Perde açısından tercihler çok geniş bir yapı oluşturmakla birlikte kullanılacak odanın türü, boyutları, dekorasyonun temel rengi gibi birçok farklı ayrıntıya göre tam takım bir şekilde perde modelleri bir arada temin edilebilir.

Günümüzde internet alışverişlerinin çok daha popüler ve kolay bir hale geldiği düşünülürse, perde modelleri açısından da Ran Perde gibi profesyonel bir platform üzerinden çok kolayca alışveriş yapılabilir. İndirimli fiyatlar, onlarca renk seçeneği ve yüzlerce ürün ile birlikte alışverişi çok daha avantajlı bir hale getiren Ran Perde sayesinde fon, tül, stor, güneşlik, saten veya keten perdeler gibi birçok farklı seçim sağlanabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir