Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bankadan Satılık Daire – Eminevim.com

Bankadan Satılık Daire – Eminevim.com

admin admin - - 2 dk okuma süresi
9 0

Günümüzde bankacılık sistemi ile satışa çıkarılan birçok daire ile karşılaşabilirsiniz. Bankalar, bu daireler üzerinden faiz işlemleri sayesinde para kazanmaktadır. Bankacılık sektörü, her ne kadar karışık bir sistemle çalışsa da bir kere olayı çözdüğünüz zaman gerisi gelmektedir. Belli bir miktar teminat karşılığında vatandaşa kredi kullandıran birçok banka vardır. Eğer krediler geri ödenmezse, belirlenen teminat üzerinden amorti edilme işlemi başlar. Eğer bankadan satılık daire almak istiyorsanız, birkaç yerden fiyat teklifi almanızda fayda var.

Bankadan Satılık Daire Nasıl Alınır?

Günümüzde pek çok vatandaş, bankalar aracılığı ile daire satın almayı tercih etmektedir. Bunun en büyük sebebi ise, bankaların daireleri piyasa fiyatının oldukça aşağısında satmasıdır. Bankadan satılık daire almak için ev ilanlarını sıralayan internet sitelerine göz gezdirebilirsiniz. Bu tarz internet sitelerinde kendi belirlediğiniz şartlara ve bütçeye göre bir ev bulabilir ve banka ile iletişime geçerek ev sahibi olabilirsiniz.

Bankaların sattığı dairelerde genelde fiyat bulunmamaktadır. Yani eve sahip olmak isteyen kişiler, açık arttırma yöntemini kullanıyor. Ev için en yüksek fiyatı içeren teklifi yapan kişi, evin sahibi olmaya hak kazanıyor. Bu tarz dairelerin fiyatı, diğer dairelere göre daha ucuz olduğu için açık arttırmalara katılan yüzlerce insan vardır.

Eğer bankadan satılık daire almak istiyorsanız, düzenlenen açık arttırmaları sık sık takip etmelisiniz. Genelde bu tarz açık arttırmalara çokça rastlanıldığı için bu konuda çok zorlanmazsınız. Ayrıca ihale ilanları sitesine göz gezdirerek işinizi garantiye alabilirsiniz. İhale ilanları arasından bir ev beğendiğiniz zaman satış fiyatının yüzde yirmisini ödeyerek ( teminat olarak ) ihaleye katılma hakkı kazanabilirsiniz. Tabii bu yüzdelik fiyatlar, açık arttırmaların durumlarına göre azalabilir veya artabilir. Eğer ihalede en yüksek teklifi siz verirseniz ihale sizde kalacak ve bir ev sahibi olacaksınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir