Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bodrum’daki Tekne Turları

Bodrum’daki Tekne Turları

admin admin - - 4 dk okuma süresi
7 0

Bodrum’un güzelliğini bilmeyen yoktur. Daha önce Bodrum’a gitmediyseniz dahi giden birileri ile oturup Bodrum’un güzelliklerini konuşmuş Bodrum gezilecek yerler hakkında sohbet etmişsinizdir. Peki Bodrum’a geldiğinizde kesinlikle olmazsa olmaz nedir diye soracak olursanız cevap çok net: Bodrum tekne turu tabii ki. Fakat Bodrum’da birçok tekne turu mevcut ve hangisini seçeceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Gelin sizlere Bodrum’daki en popüler tekne turları hakkında bilgiler verip hangisini seçeceğiniz konusunda kolaylık sağlayalım.

1- Orak Adası Tekne Turu:

Orak Adası, Bodrum’un hem en güzel hem de en popüler noktalarından biri. Bodrum’a yaklaşık 16 deniz mili uzaklıkta bulunan bu ada, harika birkaç koya sahip. Tekne turlarının da en çok uğradığı noktalardan biri. Orak Adası dışında başka noktalara da uğrayan bu tur, genelde sadece öğle yemeği dahil olacak şekilde düzenleniyor.

Bir de eğer sezonun en cafcaflı zamanlarında hafta sonu tekne turu yapmayı düşünüyorsanız Orak Adası çok kalabalık olabiliyor. Hafta içi ve Mayıs, Eylül gibi imkanınız varsa daha çok tavsiye ederiz.

2- Bodrum Korsan Tekne Turu:

Orak Adası turundan farklı bir rota izleyen bu turun tek farkı bu değil. Bu tekne devasa bir korsan gemisi gibi dizayn edilmiş ve gireni Karayip Korsanları film setinde gibi hissettiriyor. Genelde 3 katlı büyük teknelerle gerçekleşen bu turda canlı müzik ve dj performansı gibi etkinlikler bulunuyor.

3- Klasik Bodrum Tekne Turu:

Klasik Bodrum tekne turu ise aslında Korsan tekne turu ile aynı rotaya gidiyor ama fiyat olarak daha uygun ve klasik Bodrum gezi tekneleri ile düzenleniyor. Bodrum tekne turu denilince de akla ilk olarak bu tur geliyor elbette. Turun 5 durağı bulunuyor ve her koyda minimum 30 dakika maksimum 1 saat yüzme molası veriliyor. Öğle yemeğinde ise ızgara tavuk, makarna ve mevsim salata ikram ediliyor.

4- Gümbet Tekne Turu:

Bu yukarıdaki 3 tekne turu da Bodrum merkezden kalkıyor. Gümbet tekne turu ise Gümbet Limanından hareket ediyor. Bu turun diğer 3 tura kıyasla farkı ise fiyata alkolsüz içeceklerin de dahil olması. Hatta pandemiden önce alkollü içkiler de fiyat farkı ile dahildi ama sonrasında bu durum kaldırıldı. Şu an için öğle yemeği artı sınırsız alkolsüz içecek konsepti ile hizmet veriyor bu tur. Üstelik Gümbet tekne turları genelde daha az kişi ile hizmet veriyor. Bu da bir farklı avantajı diyebiliriz bu turun. Toplamda ise 4 farklı koyda yüzme molası veriliyor.

Evet, Bodrum tekne turları bu şekilde. Genel hatlarıyla Bodrum’da 4 farklı tekne turu bulunuyor. Ama tabii Turgutreis, Yalıkavak, Bitez gibi yerlerden de çeşitli turlar düzenleniyor. Yine de en güzel koyların Bodrum merkez ve Gümbet’e yakın olduğunu söylemeliyiz. Herkese keyifli bir 2021 sezonu diliyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir