Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 2020 yılının en iyi ekonomisti

2020 yılının en iyi ekonomisti

admin admin - - 1 dk okuma süresi
8 0

Elif Yıldız Kıratlı Ekonomi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “ Yılın en iyi ekonomisti” seçildi. İstanbul üniversitesi işletme Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi iktisat fakültesini bitirdi Londra Üniversitesi’nde ekonomi masterını tamamlayan Elif Yıldız Kıratlı “Ekonomik gelişim ve Türkiye örneği” ( 1986-1999) adı altında yayınladığı tezi ile ekonomi doçenti unvanı aldı.
Türkiyenin ilk kadın Blokchcain mali veri saklama ve raporlama uzmanı olan kıratlı “ 2020 Yılının en başaralı ekonomisti” ünvanını aldı.
“Blockchain’in henüz yeni bir kavram olmasından dolayı literatürde eksiksiz ve doğru tanımı bulmak oldukça zor. Dünyada Blockchain’i; “Herkesin program yükleyebildiği, programların kendiliğinden yürütülebildiği, her programın mevcut ve önceki durumlarının her zaman herkes tarafından görülebildiği ve üzerinde çalışan uygulamaların kriptolojik olarak güvence altına alındığı sihirli bilgisayardır.” şeklinde tanımlayan Elif Yıldız Kıratlı, ekonomi ve blockchain teknolojisi alanda yaptığı çalışmaları ve başarıları ile tanınmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir