Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Şefika Günyel Kimdir ?

Şefika Günyel Kimdir ?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

1974 yılında Almanya’da doğan,baba tarafından soyu Osmanlı saraylarına dayanan Arap kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü sanatçı ve araştırmacı kimliği ile geliştirdi. Resim, Türk el sanatları, yemek fotoğrafçılığı ve stilistliği eğitimleri aldı. Ödüllü yönetmen Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları” adlı sinema filminin danışmanlığını ve stilistliğini yaptı. Ayrıca bu filmde ünlü bir TV sunucusu olarak rol aldı.

Nisan 2011 itibari ile Derya Baykal’la birlikte TV macerası başladı. Ayrıca Show TV’de yayınlanan “Şeflerin Düellosu” adlı yarışma programını birinci olarak bitirdi. Bunların yanı sıra TRT Haber, TVEM, Beyaz TV, Show TV, FOX TV, Kanal D ve Star TV’de çeşitli TV programlarında yer aldı.

Mart 2013 itibari ile Ülker Teremyağ markası ile markanın yüzü ve danışmanı olarak profesyonel olarak çalışmaya başladı. Ülker gurubuna ait bazı markaların danışmanlığını yapmaya devam eden Günyel, ayrıca Tefal Elektirikli Ev Aletleri grubu ile yeni çıkacak ürünlerle ilgili AR-GE çalışmaları yaptı.

Mutfak Kitap mutfak okulunda kişiye özel mutfak eğitimleri veren Günyel, 2014-2015 eğitim sezonunda Kırgız-Türk Manas Üniversitesi’nde Türk ve Osmanlı Mutfagı derslerine girdi; öğrencilere ve profesyonellere master class uygulama dersleri verdi.

Kırgızistan Aşçılık Federasyonu üyesi olan Günyel, Ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Okan Üniversitesi gibi üniversitelerde ve ilçe kültür merkezlerinde Türk mutfağı üzerine konferanslar verdi, uygulama dersleri yaptı.

Dünya Şefleri uluslararası jürisinde (World Association of Chefs’ Societies – WORLDCHEFS – WACS) bulunan Günyel, özellikle dönem mutfakları olmak üzere, Türk mutfağı ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.Bunu yanı sıra Tiyatro dell’Arte’de oyunculuk yapmaktadır.

Daha fazla tarif için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

İnstagram :   @chefika

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir