Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Diş Teli Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?

Diş Teli Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
15 0

Diş Teli Tedavisi, dişlerle çene yapısının üç boyutlu şekilde uyumlu olması için dişlere uygulanan tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinin tıp dilinde ortodontik tedavi denmektedir. Diş teli tedavisi sayesinde her yaşa ait olan insanlar güzel bir gülümsemeye, doğru ve orantılı bir şekilde çene yapısına yerleştirilmiş dişlere sahip olabilir.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Teli tedavisi, ortodonti tedavisi sırasında belirlenen çarpıklıkların ya da düzensizlerin ortadan kaldırılması için yapılır. Ortodonti tedavisi sırasında dişlerin yapısı ve aksaklıkları tespit edilir ve daha sonra tedavi süreci başlar.

İlk olarak, Ağız ve dişlerin röntgenleri ve fotoğrafları çekilere çene ve diş yapısının durumu belirlenir. Hastanın durumu belirlendikten sonra hastanın tercihine göre belirlenecek olan materyallerden diş teli yapılması aşamasına geçilir. Bu aşamada dişlerin ve çene yapısının ölçüleri alınarak diş telleri hazırlanır. Diş telleri hazırlanıp takım aşamasına geçilmeden hemen önce ağız ve dişlerde oluşan diş taşları temizlenerek ağız ve diş temizliği yapılır. Daha sonra hazırlanan diş telleri dişlere takılarak işlem tamamlanır.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İnsanların dişlerinin yapısını düzeltmek, güzel bir gülümsemeye sahip olmak için yaptırdıkları diş teli tedavisi süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu süreç dişlerin durumuna, takılan tellerin hangi materyallerden yapıldığına göre farklılık gösterebilir. Ancak, diş teli tedavisi ortalama olarak 8 ay ile 30 ay arasında bir sürede sonuçlanmaktadır.

Diş teli tedavisi uygulanan bireylerin ilk başlarda ağız ve dişlerin tellere alışana kadar birkaç gün sıkıntı çekmeleri normaldir. Çünkü dişlerin düzelmesi ve çene yapısında yerlerinin yeniden oturması ufak ağrılara ve sancılara neden olabilir.

Diş teli tedavisi, diş teli fiyatları, ağız ve diş sağlığı hakkında her türlü ayrıntılı bilgiye Doktorya sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir