Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Eczanelerde Nem Ve Sıcaklık Ölçer Avantajları

Eczanelerde Nem Ve Sıcaklık Ölçer Avantajları

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

Eczaneler ve ecza depolarında ilaçların belirli bir sıcaklık değeri kapsamında korunması ve özelliklerini yitirmemesi gerekir. Hele ki günümüzde binlerce ilacın bir işletmede yer aldığı düşünülürse, nem ve sıcaklığın mutlaka kontrol altında tutulması önemlidir. Bu kapsamda da bu tip işletmeler içerisinde nem ve sıcaklık ölçer gibi cihazlar kullanılmalıdır. 

Bu işletmelerde kullanılan nem ve sıcaklık ölçer cihazları, kesintisiz bir şekilde çalışır ve uzaktan kontrol avantajı sayesinde de kolaylık sağlar. Eczane işletmeleri açısından düşünüldüğünde mutlak bir şekilde Yeni Eczane Yönetmeliğine göre bu sistemler yer almalıdır. Çünkü bu tip noktalarda yönetmeliğe göre ortamda sıcaklık ve nem takibi sağlanarak, iklimlendirme doğru bir şekilde gerçekleştirilmelidir. 

İşletmede yer alabilecek ilaçlar, sağlık cihazları ve medikal ürünler gibi her ürün ortalama sıcaklık ve nem değerlerinde korunabilir. Üstelik sadece depolarda değil eczane işletmelerinde dahi sıcaklık takip sistemi ilaçların muhafaza edildiği buzdolabı veya soğutucularda da yer almalıdır. Çünkü bu sayede şeker ilaçları gibi belirli sıcaklıkta ve nemde muhafaza edilmesi gereken ilaçlar doğru bir şekilde korunabilir. 

Teknik Alanlarda Nem Takip Sistemi Sadece sağlık ve hijyen ile ilgili alanlarda değil aslında teknik alanlarda da nem ve sıcaklığın mutlaka takip edilmesi önemlidir. Örneğin, hastanelerde veya başka kurumlarda sunucu odaları, arşiv odaları

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir