Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Geri dönüşüm sanayisi

Geri dönüşüm sanayisi

admin admin - - 7 dk okuma süresi
5 0

Geri dönüşüm sanayisi sürekli büyüyerek ilerleyen bir sektör haline gelmiştir. bu sektörde hurdacı bölümü çok fazla randa metal ve buna benzer pas tutmuş demir ve çelikleri alarak imha ettikten sonra tekrardan bunların hammaddesi için belirli sektörlere iletmektedir. Ülkemiz adına bu tarz sektörlerde yer alan firmamız birinci hedefimiz gelirlerimizi artırmak ve aynı şekilde de çevre ve doğanın daha fazla korunması için elimizden geleni yapmaktır.Geri dönüşüm sanayisinin çevreye katkıları oldukça fazladır. Çünkü daha önceden atılmış olan bilinçsizce her artık çevremizi kirletme de daha fazla rol aldığı için geri dönüşüm sanayisine kazandırmak adına insanlar bilinçlendikçe yeni yeni gelir kaynakları olduğunu öğreniyorlar çünkü daha fazla gelir elde etmek bazı şeyleri de yapmak gerekiyor.

Bunlar arasında ek gelir yapmak en önemli örnektir. Peki ülke gelirinin artması için geri dönüşümün ne gibi faydaları var. Aslında geri dönüşümün en önemli faydası daha önceden kullanılmış olan artık ekonomide yer etmeyen yani bir faydası bulunmayan her türlü bu bir kağıt olabilir. Plastik olabilir. Demir olabilir. Bu ve buna benzer birçok olabilir.

Bunun tekrardan işlenerek ekonomiye kullanılması için yani kazandırılması için bir takım işlemler uygulanır. Tabii ki de bu işlemleri uygulayan ve yapan firmalar özel olarak bu yetki sertifikalarına sahip firmalar ve şirketlerdir. Çünkü buna her türlü firma ve şirket yapamaz yani gerekli izinlere sahip olması gerekiyor. Bu izin nerede atık belge taşıma izinleri de diyebiliriz.

Atık plastik yönetimi alanında devletimizin vermiş olduğu birçok sertifika bulunmaktadır. Her türlü atıyor her firma yapamaz. Yani bir sınır vardır ve bu sınır için kurallar gereği ekonomide bunlar belirtilmiştir. Peki geri dönüşüm sanayisinin ekonomisine katmış olduğu faydalardan biraz bahsetmiş olduk. Bunun daha önceden kullanılmamış yani daha önceden kullanılmış olan malzemenin tekrardan işlenerek imal edilip tekrardan madde olarak gelmesini işledik peki geri dönüşümün başka faydaları var mıdır. Biraz da bunlardan bahsetmek istiyoruz. Geri dönüşümün istihdamla yönelik faydaları da bulunmaktadır.

Çünkü genç nesilin yeni yeni meslek sahiplerine çalışması her birimiz adına ülkemiz adına önemlidir. Bu meslekler arasında geri dönüşümde yer almaktadır. Geri dönüşümün faydaları gençlerin yeni ile mesleklerde bilgi sahibi olması adına fikir verebilmesi ve bu sanayide yapabilecekleri vasıtasıyla başka şeylerin de deneyerek cesaret edebilecek diridir.

Yani bu alandaki fikirleri iyi değerlendirecek olurlar ise kendi sektörlerinde ne gibi fırsatları kolay anlayabilecekleri hakkında biraz fikir sahibi olabilirler.

Aslında her sektörün her bireyin veya ülkede yaşayan herkesin birbirine ihtiyacı vardır. Çevrenin korunması için de bu her birimizin bir görevidir. Daha temiz daha sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Ama bunu da ne ile sağlanır elbette doğamızı ve çevremizi kirletme yürek bu nedenle bu gibi sanayi alanlarına eğer yeterli destek ve önem verilir ise çevre kirlilikleri nin önüne geçebileceğimiz gibi başka başka iş kollarında olabileceğini hem anlamış olur hem de genç nesillere aktarmış oluruz. Çevre kirliliği en önemli yaşam konularımız arasında yer almalıdır.Çünkü biz doğadan çok fayda fazla faydalanırız.

Doğa bize meyve veril sebze veriyorsun ve bize huzur verir. Sağlık verir. Onun içerisinde yaşarız. Onun işe içerisinde eğleniriz, yüzeriz gezeriz bir yerleri keşfederiz.

Temiz bir dua ile bunlar mümkündür. Kirli atıkların toplamış halde birikmiş halde olan yerlere turist çekmeye çalıştığınızı düşünün ne kadar çok zorlanırız değil mi orada yapılması gereken nedir? Geri kazanım firmalarının kurulmasıdır.

Elbette ve buraya da getirecek olan kartonları toplayacak olan kişilerin sektöre kazandırılması dır. Aslında geri kazanım tesisleri kurulduğu zaman toplayanlar da elbette çıkacaktır. Ailesinin gelirini sağlamak için çalışacak olan bireyler her zaman her ülkede ve bu hiçbir zaman değişmeyecektir. Yaşam bir savaştır.

Bu savaş ekonomi üzerinde oldukça çok fazla önemlidir. Ülkemizin bu savaş alanında da yol kat etmesi gereken birçok konusu vardır. Yani vefamızı arttırmak için bizlere düşen ve çocuklarımıza düşen görevler yer alacaktır. Bu nedenle çalışma hayatımızı da şekillendirirken bu gibi konulara dikkat etmeliyiz. Çalışmamızı ona göre yapmalıyız. Hayallerimizi ve gerçekleştirmek istediğimiz her adımı yaparken planlı çevremize saygılı ve bilinçli bir toplum yetiştirme amacına gitmeliyiz. Bunu Avrupa ülkeleri yapıyor ve kazanıyorlar. Neden bu Türkiye’de olmasın yani olmaması için bir sebep göremiyoruz. Kağıtlara atabileceğini topluma öğretebilirsek ardından plastikler atık piller metaller bakırlar her biri yerli yerinde olursa elbette dört dörtlük olmayacak duramam %90 %95 çöpler doğru yerde olursa gelirler de o derece artacaktır. Bu bir veri sunacaktır.

Ülkede şöyle dönen yani bir piyasa var. Bu ve bu piyasa aylık şu kadar ciro yapıyor. Bu kadar çok geri kazanım sağlıyor. Bazı aylarda şu kadar bazı aylarda bu kadar otomotiv sektöründe olduğu gibi bu sektörde de bunlar mümkündür olabilir. Yapılması gereken düzenli tertipli çevre ve doğaya saygılı bir şekilde çalışmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir