Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz Kaş Ekimini Anlattı!

Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz Kaş Ekimini Anlattı!

admin admin - - 3 dk okuma süresi
7 0

Kaşlar genç ve estetik bir yüzün en önemli göstergesi sayılıyor. Gözleri ön plana çıkarması bir yana, bakışları da güzelleştiriyor. Bu sebeple görünümünüze ve güzelliğinize önem veriyorsanız, kaşlarınızı ihmal etmemelisiniz.  Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz, yüz estetiğinde kaşların önemini sizler için anlattı.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Lokal anestezi altında, yaklaşık 1 – 2 saat süren acısız ve ağrısız bir operasyon olan kaş ekimi, enseden alınan saç köklerinin kaşlara nakledilmesiyle gerçekleşiyor. İşlem öncesinde ilk olarak kaşların şekli belirlenerek çizimi yapılıyor. Daha sonra, kaşlara uygun kökler toplanarak kaşlara uygun yön ve açıyla transfer ediliyor. Kaşlar kişinin yüz ifadesini etkileyen en önemli bölgelerden biri. Bu yüzden en doğru ve doğal sonucu almak için titizlikle yapılması büyük önem taşıyor. Bu aşamada da kişinin nasıl bir görünüm istediğinin yanı sıra, istediği kaş şeklinin yüzüne ne kadar uygun olduğunun da uzman tarafından belirlenmesi gerekiyor. Yoksa sadece moda olduğu için bir kavisli, kalın veya ince bir kaş yaptırmak; sonrasında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Neyin moda olduğundan ziyade; kişinin yüzüne gidecek bir şekil belirlemek, uzun süreli bir kullanım için en ideal tercih oluyor.

Kaşlar Ne Zaman Çıkmaya Başlıyor?

Kaşlar ortalama olarak nakilden 3 ay sonra çıkmaya başlıyor. En verimli halini ise 7 – 8 ay sonra alıyor. Kaş ekiminde saçlı bölgeden transfer yapıldığı için kıllar daha hızlı uzuyor. Bu yüzden uzayan kaşların ucunun 10 – 15 günde bir makasla düzeltilmesi gerekiyor. Bir süre sonra saçlar transfer edildikleri bölgenin doğal özelliklerini almaya başlıyor ve ikinci yıldan itibaren bu uzama oldukça yavaşlıyor.

Kaş Ekimi Tekrarlanabilir Mi?

Kaş ekimi istenildiği taktirde tekrar uygulanabilir bir operasyon olduğu için kaşlarınıza istediğiniz zaman tekrardan dolgunluk kazandırmanız mümkün. Bu doğrultuda zaman zaman incelen, seyrekleşen ve şekli değiştirilmek istenen kaşlara ekim yapılarak tekrar form kazandırılabiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir