Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sigarayı Bırakma Yolları

Sigarayı Bırakma Yolları

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Sigara kullanımı ile girişilen mücadelede çoğu kişi sigarayı bırakmak adına ciddi kararlar alıyor. Hem maddi hem de fiziksel açıdan zararlara yol açan sigara için sigara bırakma hatları ve terapiler bulunduğu gibi elektronik sigara gibi yöntemlerde kullanılıyor. Sigara üst solunum yollarını ve vücut içerisindeki pek çok organı zehirlediği gibi beyindeki hücrelerin yaşlanarak ölmesine de neden olabiliyor. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle sigarayı bırakmak isteyenler için hazırlanan sigara bırakma yolları ise oldukça etkili sonuçlar veriyor.

Sigara Nasıl Bırakılır?

Sigara içme yaşının ilkokul çağına düştüğü günümüzde yetişkinlerin ve henüz gençlik çağındaki çocukların kesin bir karar vererek sigarayı bırakması gerekiyor. Daha sonra ise şu önlemler alınarak sigara bırakılabiliyor:

l Sigarayı bırakmak için bir gün belirlenerek bu tarihten sonra asla sigara içmemeye yönelmek gerekiyor.

l Sigara tiryakiliğini bırakıp da dudak tiryakiliğini bırakamayanlar için ucuz elektronik sigara gibi çeşitli yöntemler kullanması en azından bu süreci sigarasız atlatmayı sağlıyor.

l Kişinin en çok sigara içtiği dönemleri not ederek bu zamanlarda sigara isteğini nelerle bastıracağını düşünmesi gerekiyor.

l Sigarayı tek başına bırakamayan kişiler sigara bırakma hattı gibi devlet tarafından sunulan destekleri arayarak yardım alabiliyor.

l Ayrıca birçok hastanede sigarayı bırakmak isteyenler için psikologlar tarafından terapiler uygulanabiliyor.

l Sosyal hayatta sık sık sigara içilen ortamlardan ve kişilerden uzaklaşmak da sigara tüketimini önemli ölçüde ortadan kaldırıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir