Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. ARAÇ FARLARI

ARAÇ FARLARI

admin admin - - 3 dk okuma süresi
13 0

     Araba farı aydınlatmayı sağlamanın yanı sıra uyarıcı olarak da büyük önem taşır. Özellikle gece araba kullanırken farların yakılması diğer sürücüler tarafından kolayca fark edilmenizi sağlar böylece olası kazaların da önüne geçilmiş olur. Bu noktada far ayarının da doğru yapılması gerekir.

     Dönemeçlerde de farların açık olmasının hayati önemi vardır. Karşıdan gelen araba görünmediği için farların kapalı olması durumunda araç hiç görünmez ve olası çarpışma riski ortaya çıkabilir. Bu nedenle araba farlarının bakımına da büyük önem vermeli, gerektiğinde camları değiştirilmelidir. Aracınız Mitsubishi Yetkili Bayisi Güneri Motors’a götürdüğünüz takdirde mutlaka araçlarınızın bakım onarımları ve tüm genel detayları incelenir ve eksiklikler giderilir.

Araba Far Çeşitleri

Atom Far: Bu farlara ampulü değiştirilemez farlar da denilmektedir. Bu tip farlar içerisinde ayrı bir ampul kullanılmamaktadır. Flaman adı verilen cisim, aynanın içerisine yerleştirilmiş ve bu şekilde görüş sağlanmaktadır. Bu far çeşidinde flaman arızasında, bütün far sistemlerinin değiştirilmesi gerekmektedir.

Ampulü Değiştirilebilir Far: Atom farların yanı sıra bu farlarda herhangi bir arıza olması durumunda sadece ampul değişimi yeterli olabilmektedir.

Xenon Farlar; Xenon ampüllerin çalışması, yüksek voltajla gerçekleşir. Uzun ömürlü olan bu farların bakımı sadece servislerde yapılır ve pahalı olduğu için genellikle lüks otomobillerde tercih edilir.

Halojen Farlar; Halojen farlar içinde bulunan tungsten flama adı verilen metalin parlaması sayesinde ışık yayar. Halojen farların ışık gücü Xenon farlara göre daha azdır. Bu farlar hem uygun olması hem de her yer e bulunması açısından çoğunlukla tercih edilirler.

Araba Farının Temizlenmesi

     Araba farının içinin temizlenmesinin araç sahibi tarafından yapılması zordur. Dolayısıyla belli periyodlarda servise far temizliğinin yaptırılması gerekir. Bu durumda İstanbul Mitsubishi Yetkili Servisi Güneri Motors’dan www.gunerimotors.com.tr adresi üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Far camlarının sararması ya da kararması durumunda ise araç sahibi kendi başına temizleyebilir. Bunu önemsemeyen araç sahiplerinin farları ışığı gerektiği güçte yansıtamayacaktır.

     Far bakımının önemli olmasının yanı sıra kasko sigortası yaptırmak da önemlidir. Herhangi bir riskle karşılaştığınızda kasko sayesinde hasarlarınız maddi açıdan güvence altında olur. 

     Daha fazla bilgi ve tecrübelerden faydalanmak istiyorsanız 7/24 ulaşıp hizmet alabileceğiniz Mitsubishi yetkili oto servisi Güneri Motors ile iletişime geçebilir ve aracınızı güvenle emanet edebilirsiniz. İletişim için www.gunerimotors.com.tr veya irtibat numaraları 0(216)3970028 – 05076503964 üzerinden anında ulaşabilirsiniz…

Sosyal medya hesaplar:

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir