Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sperm Fish Testi Nasıl Yapılır?

Sperm Fish Testi Nasıl Yapılır?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
6 0

Son dönemde özellikle sperm hücrelerinin değerlendirilmesinde doktorlar tarafından kullanılan en önemli testlerden biri olarak öne çıkan sperm fish testi, kurulduğu günden bu yana başarılı şekilde sonuçlandırdığı tüm DNA testi çeşitlerinde en güvenilir merkezlerden biri olarak görülen DNA Test Merkezi’mizin en çok talep gören uygulamaları arasında yer almaktadır. Sperm fish testleri bilindiği üzere kişinin sperm genetiği hakkında çok önemli ve kapsamlı bilgilere ulaşmasını sağlayan bir test türüdür.

Türkiye’de 9 farklı ilde son teknoloji donanıma sahip laboratuvarlarla hizmet veren merkezimiz, aynı zamanda her biri moleküler genetik alanında uzmanlaşmış tecrübeli çalışanları ile öne çıkmaktadır. Güvenilir bir platformda DNA testleri yaptırmak ve birtakım şüpheleri ortadan kaldırmak isteyenlerin gönül rahatlığı ile tercih edebildiği DNA Test Merkezi’mizin https://www.dnatesti.com.tr bağlantı adresine sahip kurumsal internet adresi üzerindeki iletişim bilgilerini kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Sperm Fish Testi Nedir?

Sperm fish testi, standart açıdan bakıldığında 13, 18, 21 numaralı kromozomlar ile X ve Y kromozomları sayısal olarak incelemeye tabi tutulmaktadır. Tekrarlayan düşükleri olan çiftler veya spermde morfolojik kusurlar bulunan tanılarda önemli bilgilerin tespit edilmesini sağlayan bir test olarak öne çıkan sperm fish testi, babalık testi uygulamalarından ayrı bir çalışmalar bütünü olarak talep görmektedir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Moleküler Biyolog Alpay AVCI, “Son zamanlarda gerçekleştirilen araştırmalar erkek kısırlığında sperm genetik özelliklerinin yumurtayı dölleme potansiyeli üzerinde etki yapmaktadır. Sperm fish testi ile spermin genetik materyalinin incelenmesi kullanılmaktadır.” açıklamasında bulunmuştur.

Sperm Fish Testi Ne Zaman Sonuçlanır?

Spermin genetik yapısının ve bütünlüğünün araştırıldığı bu tür testlerin yaklaşık olarak 1 hafta içinde sonuçlandırıldığı bilinmektedir. Embriyo gelişiminde duraklama görülen çiftlerin yanı sıra tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı durumlarında da sperm fish testi uygulandığı bilinmektedir.

Ayrıca tekrarlayan gebelik kaybı ve yardımcı üreme yöntemi kullanımında anormal embriyo gelişimi görülmesi halinde bu testlere başvurulmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan illerde profesyonel anlamda ırk testleri de gerçekleştiren DNA Test Merkezi’miz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylı bilgileri internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir