Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bursa 72. sıradan ve İzmir de 83. sıradan listede yer aldı.

Bursa 72. sıradan ve İzmir de 83. sıradan listede yer aldı.

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Dünya genelinde 89 kent üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul dünyanın en sağlıklı kentleri sıralamasında sondan ikinci oldu. Listede İstanbul dışında da tanıdık isimler var. Öyle ki İzmir, dünyanın en sağlıklı kentleri listesinde 83. sıraya yerleşirken, Bursa ise 72. sırada boy gösterdi.

Kentlerdeki yeşil alanlar, spor tesislerinin kalitesi, hava ve su kirliliği, ortalama ömür beklentisi, obezite oranı, iş-özel hayat dengesi gibi 10 kriterin bir araya getirilmesiyle oluşturulan listede en sağlık şehir Hollanda’nın Amsterdam kenti olarak belirlenirken, en sağlıksız şehir ise Fas’ın Casablanca kenti oldu.

İstanbul’un ortalaması 3.46’da kaldı
Kentler 10 kriter üzerinden ortalama puanlar alarak listelenirken, Amsterdam 6.97 puan elde ederek dünyanın en sağlıklı kenti unvanını kazandı. İstanbul’un ortalaması 3.46’da kalırken, 72’inci sıradaki Bursa 4.61 puan ve 83’üncü sıradaki İzmir ise 3.79 puan kaydetti.

İstanbul özellikle yeşil alanların oranı, iş-özel hayat dengesi, elektrikli otomobil şarj etme noktalarının sayısı ve yetişkinlerdeki obezite oranları söz konusu olduğunda düşük puan aldı.İzmir ve Bursa’nın İstanbul’dan farkı ise yeşil alanlar kriterinde daha yüksek puan almaları oldu. Bursa yeşil alanlar kriterinden 8.28, İzmir ise 4.9 puan aldı. İstanbul’un puanı ise 1.32 oldu.

Dünyanın büyük şehirlerinin sıralamaları ise şöyle: İskoçya’nın Edinburgh kenti Bursa’nın hemen üstünde 71. sıraya konuşlanırken, Paris ise 62’nci sıradan kendine yer buldu. New York 54’üncü, Barcelona 52’nci, Londra 40’ıncı, ve Berlin ise 5’inci oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir