Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Jinekomasti Belirtileri

Jinekomasti Belirtileri

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Jinekomasti gelişimi genellikle benignpubertal değişikliklerle ilişkilidir. Bununla birlikte, pubertaljinekomasti olgularının% 75’i tedavi olmaksızın iki yıl içinde düzelmektedir. Nadir durumlarda, jinekomtaminin belirli hastalık durumları ile geliştiği bilinmektedir. Jinekomastinin patolojik nedenleri çok çeşitlidir ve Klinefeltersendromunda doğal bir düşüş, bazı kanserler, endokrin bozukluklar, metabolikdisfonksiyon, çeşitli ilaçlar veya testosteron üretimi nedeniyle oluşabilir. Jinekomastinin gelişiminde endokrin sistemdeki östrojen / androjen oranını arttıran rahatsızlıkların olduğuna inanılmaktadır. Bu, hem östrojen hem de androjen seviyeleri uygunsa, ancak oran değiştirilirse elde edilebilir.

 

Tanı, işaret ve semptomlara dayanır. Jinekomastinin konservatif yönetimi genellikle uygun bir durumdur çünkü durum genellikle kendi başına çözülür. İki yıl süren devam eden jinekomastinin medikal tedavisi genellikle etkisizdir. Aromataz inhibitörleri gibi ilaçların, nadir bir jinekomastivarlığında aromataz fazlalığı sendromu veya Peutz-Jeghers sendromu gibi bozukluklarda etkili olduğu bulunmuştur, ancak fazla deride cerrahi eksizyon genellikle gereklidir.

 

Jinekomasti Yaygın Bir Rahatsızlık Mıdır?

 

Çok yaygındır. Fizyolojik olarak ergenlik döneminde erkeklerin% 70’ine kadar gelişir Adölesan ve ergen erkeklerde ergenlik döneminde maternal hormon ve hormonal değişikliklerin etkileri nedeniyle geçici olarak görülür.

 

Hastalığın Özelliği

 

Jinekomastinin klasik özelliği yumuşak meme dokusunun areolası altında palpated yumuşak, sıkıştırılabilir ve mobil deri altı meme dokusu ile erkek meme büyümesidir. Bu genişleme bir tarafta veya her iki tarafta olabilir. Derin pitting ve nipel retraksiyonujinekomastinin tipik özellikleri değildir. Meme ucundan süt akıntısı tipik bir bulgu değildir, ancak prolaktin bir jinekomastrik bireyde salgılayan bir tümörle görülebilir. Meme dokusunun areola çapı ve asimetrisinde bir artış jinekomastinin olası bir başka tezahürüdür. Jinekomastili erkekler meme kanseri olasılığı ile ilgili endişelerden dolayı endişeli veya stresli görünebilir.

 

Jinekomasti Sebepleri Nedir?

 

Jinekomtaminin, östrojen üretimindeki bir artış, androjen üretimindeki bir düşüş veya bu iki faktörün bir kombinasyonunun aracılık ettiği androjenlerin bir östrojen oranına bağlı olarak değiştiği düşünülmektedir. Östrojen, erkek meme dokusunun boyutunu arttırmak için bir büyüme hormonu görevi görür. Jinekomasti vakalarının yaklaşık% 25’i bilinmemektedir. İlaçların jinekomastili olguların% 10-25’ine neden olduğu tahmin edilmektedir. Erkeklerde, karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği veya düşük testosteron gibi bazı sağlık sorunları, erkeklerde meme büyümesine neden olabilir. Erişkinlerde en sık görülen ilaç ve karaciğer hastalığıdır.

https://www.mayaestetik.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir