Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Temizlik Şirketi Nasıl Kurulur?

Temizlik Şirketi Nasıl Kurulur?

admin admin - - 5 dk okuma süresi
10 0

 

Piyasaya düşük sermayeli bir işle dâhil olmak isteyenler için temizlik firması kurmak ilk akla gelen seçeneklerden biridir. Bir temizlik firması kurmak fazla sermaye gerektirmese de ciddi bir emek gücüne ihtiyaç duyulan bir alandır.

Dolayısıyla personel çalıştırmanın incelikleri hakkında fikir sahibi olmanız, personel ödemeleri konusundaki sorumluluklarınızı bilmeniz ve deneyimli ve işinin uzmanı denebilecek elemanları firmanız bünyesinde toplama konusunda beceriye sahip olmanız firmanızın başarıya ulaşması noktasında önemli ölçütlerdir.

Zira işin basit ve hemen herkes tarafından yapılabilir olması sebebiyle piyasada bu alanda hizmet vermekte olan irili ufaklı çok sayıda firma vardır.

Bu durum aynı zamanda ciddi bir rekabet piyasası içerisinde olacağınız anlamına geldiğinden temizlik firması kurma sürecini dikkatli bir şekilde planlamanızda yarar var.

Temizlik Şirketleri Kurmak İçin Önce Faaliyet Alanı Belirlenmeli

Temizlik şirketleri akıllı adımlarla işe başlandığı ve iş devam ettirildiği sürece önemli kazançlar elde etmenize olanak veren yapılardır.

Bu alanda hizmet vermek istiyorsanız öncelikle hangi alanda temizlik hizmeti vereceğinizi belirlemeniz gerekli. Bu bağlamda temizlik firmalarının ev temizliğinden ticari alan temizliğine ve özel temizliğe kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet verebildiğini belirtmekte yarar var.

Her bir faaliyet alanı, kendine özel bir çalışma disiplini gerektirdiğinden şirketin kurulma aşamasında buna uygun bir sistemin oluşturulması oldukça önemlidir. İşletmenizi ev temizliği üzerine hizmet veren bir kuruluş olarak kuracaksanız, müşteri güveninin kazanılmasını sağlayacak şekilde hizmet vermenin önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Müşterilerin firmanıza temizlenmek üzere emanet ettiği evin ve eşyaların zarar görmediğini ve düzgün bir şekilde temizlendiğini görmesi sizin için maliyetsiz bir reklam anlamına da gelecektir. Firmanız ticari alan temizliğinde hizmet verecekse ekibinizin kalabalık olmasına ihtiyacınız olacaktır. Özel temizlik olarak ifade edilebilecek hususlar ise gökdelen camlarının temizlenmesinden inşaat pisliğinin temizlenmesine kadar pek çok noktayı içermektedir.

Temizlik Şirketi Kurmanın Finansal Yönü

Temizlik şirketleri kurulurken faaliyet alanının belirlenmesi, hizmet fiyatlarının ve dolayısıyla kazancın belirlenmesinde de önemli rol oynamaktadır. Hizmet bedellerini belirlerken piyasa ile rekabet edebilecek seviyede olmasına ve profesyonelliğinizi yansıtmasına dikkat etmelisiniz.

Temizlik şirketleri kurulurken yatırımcılar için önemli olan hususların başında işin finansal boyutunun ne olacağı gelmektedir.

Bu açıdan firmanızla ilgili uzun vadeli hedeflerinizi belirlemeniz ve planlamalarınızı bu doğrultuda yapmanız önemlidir. Başlangıçta küçük bir sermayeniz olsa dahi zamanla büyümek isterseniz bunu tek başınıza rekabet koşullarında yapmanız çok kolay olmayacak. Piyasada daha kolay tutunmak adına franchising fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Temizlik şirketlerinin önemli iki maliyet kalemi bulunmaktadır. Bunlardan biri personel giderleri, diğeri ise temizlik malzemeleri için yapılan harcamalardır.

Personele yapacağınız asgari ödeme tutarlarını belirlerken bütçe sınırlarınızı göz önüne almanız gereklidir.

Ayrıca temizlik malzemelerinin fiyatları da birbirinden çok farklı olabilmektedir. Organik temizlik malzemesi almaya bütçeniz yetmeyecekse, firmanızı bu alanda hizmet vermek üzere açmanızın bir anlamı olmayacaktır.

Ayrıca büyük alan temizliği yapacaksanız normal temizlik malzemelerinin dışında malzeme arabası, profesyonel süpürge gibi çeşitli araçlara ihtiyacınız olacağını ve bunun da ilave maliyet anlamına geldiğini unutmayın.

Temizlik üzerine hizmet verecek bir işletme kurarken her aşamada planlı hareket etmeniz gereklidir. Bu hem maliyetleri kontrol altında tutmanızı sağlayacak hem de verdiğiniz hizmetin kalitesini yüksek tutacaktır.

Nakit planlamasını yaparken firmanızın imajını güçlendirmeye yönelik tanıtım faaliyetleri için de pay ayırmanız yararlı olacaktır.

Hizmet kalitesini öne çıkarırken elemanlarınızı koruyacak tedbirler almanız da önemlidir. Zira temizliğin zararlı kimyasallarla yakın teması gerektirmesi, iş güvenliği tedbirlerini öne çıkarmaktadır. Çalışanların bu konuda eğitim almasını sağlayabilir ve konu ile ilgili kurallar koyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir