Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kadınlar “Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde” diyor

Kadınlar “Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde” diyor

admin admin - - 3 dk okuma süresi
6 0

Tek tip ve kusursuz güzellik anlayışına meydan okuyan ve güzelliğin tanımının yeniden yapılması gerektiğine inanan Dove, yeni reklam filmi ile güzelliği rakamların ötesine taşıdı. İletişim çalışmalarında model kullanmayan ve kadınları kendi hayatlarında oldukları gibi ekrana yansıtan Dove, son reklam filminde yine gerçek kadınlarla çalıştı. “Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde” reklam filminde kadınlar, ideal güzellikle özdeşleşen ve güzellik konusunda kendilerinde toplumsal baskı yaratan rakamlara adeta başkaldırıyor.

Yeni reklam filmi için eğitimden, yaştan, sosyo-ekonomik düzeyden bağımsız olarak toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda kadın ile yüz yüze görüşen Dove, birçok kadının kendi güzelliklerini, dayatılan rakamsal kalıplar üzerinden tanımladıklarını gördü. Dove bu sonuçtan yola çıkarak, yeni reklam filminde kadınların hemen her yerde karşılarına çıkan ve güzelliklerini sorgulamalarına neden olan rakamların, onlar için aslında çok daha farklı anlamlara gelebileceğini de gözler önüne seriyor.

Reklamda örneğin, sosyal medyada alınan like’lar üzerinden tasdiklenen güzellik algısına değinildi. Bir kadının kına gecesi paylaşımında alacağı like sayısı yerine, o mutlu gününde yanında olan arkadaşlarının sayısına vurgu yapması Dove’un yeni reklam filminde rakamların anlamlarını altüst eden çarpıcı örneklerden biri. 90-60-90’ın bir öğrenciye vize sonuçlarını hatırlatması, bir başka kadının 34’ü ideal beden ölçüsü yerine vücudundaki dövme sayısıyla özdeşleştirmesi, fiziksel özelliklerine göre 10 üzerinden 9-8 şeklinde puan verilen bir kadının bu rakamları en sevdiği müzik ritmi olarak ifade etmesi gibi örneklerle, Türkiye’de kadınların güzellikle ilgili tanımlamalar yaparken en çok baskı hissettikleri 8 rakam, kalıplaşan güzellik tanımlarını yıkmak üzere Dove’un yeni reklam filminin ana fikrini oluşturuyor.

Dove yeni reklam filmiyle, gerçek kadınlarla “Benim Güzelliğim Rakamların Ötesinde” diyerek, bugüne kadar birçok iletişim çalışmasında verdiği “olduğun gibi güzelsin”, “kendini sev” mesajını bir kez daha tekrarlamış oldu. #KendimeGüveniyorum #RakamlarınÖtesinde

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir