Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. AMD Ryzen 5 1500X İncelemesi

AMD Ryzen 5 1500X İncelemesi

admin admin - - 3 dk okuma süresi
7 0

 

AMD’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Zen mimarisine sahip orta seviyeli modeller arasında bulunan Ryzen 5 ailesine yeni üye olan 1500X modeli, pek çok farklı açıdan kullanıcılara avantaj sağlıyor. Fiyatı ve performansı ile dikkat çeken işlemci Zen mimarisini en iyi şekilde kullanan işlemci modelleri arasında yer alıyor. AMD Ryzen 5 1500X için tam bir fiyat performans ürünü de denilebilir.

Zen Mimarisi Nedir?

AMD’nin yeni piyasaya sunduğu işlemci mimarisi olan Zen mimarisi, Excavator sistemine göre kıyaslandığı zaman tekli çekirdek performansında daha fazla yol katetildiğini bizlere gösteriyor. Zen mimarili olan işlemcileri ile ön plana çıkan AMD’nin rakibi olan Intel’in Sky Lake ve Kaby Lake gibi güncel mimarili modelleri ile iyi bir şekilde rekabet edebilen AMD Ryzen 5 1500X çoğu zaman bu rekabet ortamında birinci gelmeyi de başarabiliyor.

Zen mimarisi üzerine kurulan yeni işlemci tek çekirdek performansında rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Eski ve önceki nesil işlemcileri ile tek çekirdek performansında rakiplerinin gerisinde kalan AMD, bu defa rolleri değiştirmiş durumda. Yeni Zen mimarisi üzerinde yoğun mesai harcayan AMD ortalama %60 değerindeki bir artış elde etmiş durumda.

AMD Ryzen Teknik Özellikleri

AMD Ryzen 5 1500X uzun süre sonra DDR4 desteği alan işlemciler arasında yer alıyor. Mimarinin geliştirdiği başarılar göz önünde bulundurulduğu zaman değerlerde son derece yüksek çıkıyor. Zen mimarisine sahip olan bu işlemci çift kanal 2667 MHZ DDR4 bellek desteğini de beraberinde getiriyor.

Yeni işlemci AMD Ryzen 5 1500X işlemcinin teknik özellikleri arasında 4 çekirdek, 14nm teknolojisi, 3,7 GHZ CPU turbo frekansı, 8 izlek sayısı ve toplam 16 MB L3 önbellek göze çarpıyor.

Performans testlerinden olumlu sonuçlar almayı başaran AMD Ryzen 5 1500X özellikle oyun severlerin büyük bir ilgi duyduğu işlemciler arasında yer alıyor. Oyun tutkunları ile birlikte aynı zamanda grafik tasarım işleri ile uğraşan ve yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan kişiler de bu modeli tercih ediyor. AMD Ryzen 5 1500X ile ilgili detaylı bilgi ve fiyat bilgisi için https://www.incehesap.com/amd-ryzen-5-1500x-islemci-fiyati-34749/ adresine göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir