Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Afrin’de Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden temizledi

Afrin’de Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden temizledi

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda 53. güne girildi. Suriye’nin Afrin karasalında gerçekleştirilen harekatta TSK ve ÖSO’nun ilerleyişi sürüyor. Harekat kapsamında 3393 terörist etkisiz hale getirilirken, birlikler Afrin kent merkezine 1.5 kilometre mesafede konuşlanmış durumda. TSK ve ÖSO kent merkezine her an girebilir.

TSK: AFRİN KENT MERKEZİ KUŞATILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin Harekatı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “12 Mart’tan itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı. Kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi.” denildi.

2 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin’de Mağaracık ve Dermeşkanlı köylerini teröristlerden temizledi. Mağaracık ve Dermeşkanlı’yla 177’si köy, 37’si kritik nokta olmak üzere toplam 214 bölge kontrol altına alınmış oldu.

 

TSK ve ÖSO tarafından kontrolün sağlandığı Afrin´in yanı başındaki Halidiye köyünde de kilometrelerce uzunlukta tünel bulundu. Halidiye ile Meryemeyn köyleri arasında bulunan, kilometrelerce uzunluktaki tünelde tuzaklanmış patlayıcı olup, olmadığı ÖSO güçleri tarafından incelendi. Yapılan incelemede patlayıcıya rastlanılmazken, 1 metre genişliğinde ve kilometrelerce uzunluğundaki tünelin bazı noktalarının yapım aşamasında olduğu ve yarım bırakıldığı görüldü. Teröristlerin, harekatın başlaması ve TSK´nın tüm noktaları tek tek özgürleştirerek, kendilerinin bulunduğu bölgeye yaklaşması üzerine tünel inşaatını yarım bırakarak, Afrin´e kaçtığı belirlendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir