Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 2021 terörist etkisiz hale getirildi

2021 terörist etkisiz hale getirildi

admin admin - - 6 dk okuma süresi
11 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2021’e yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te partisinin 6. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, “(FETÖ mensupları) Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet…Yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Elbette sağda solda kalmış kılıç artıkları olabilir. Onlar da eninde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklardır. Devletimiz de milletimiz de bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış, defterlerini dürmüştür. FETÖ ile mücadelede gelinen noktadan asla geriye dönüş söz konusu değildir. Bundan sonrası zaman işidir, süreç işidir.” ifadelerini kullandı.

“Sefer görev emri”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine, “İhtiyaç olduğu anda, bizler emir komuta zinciri içinde, hiç endişe etmeyin, sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız. Sizler, 15 Temmuz’da genel başkanınızın, cumhurbaşkanınızın çağrısına uyarak meydanlara, caddelere dökülmediniz mi? Bu FETÖ’cülere meydanları dar etmediniz mi? 251 şehidimiz, 2193 gazimiz oldu ama FETÖ’cüler hedeflerine ulaşamadı. Onlara her taraf dar edildi. Şimdi de yine aynı şekilde 2 bin 21 terörist etkisiz hale getirilmiş durumda” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşularla problem yaşadıklarında bunun yansımalarını hemen Gaziantep’te gördüklerini dile getirdi.

Muhacir-ensar anlayışı
Gaziantep’in 500 bini bulan sığınmacıya kucak açtığına, Suriye’deki insani krizi iliklerine kadar yaşadığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yıllardır devam eden kriz sürecinde muhacir kardeşlerimize ensar olan Gazianteplilere şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu asil duruşunuzla sadece kardeşlik ve komşuluk hukukunu yerine getirmekle kalmadınız, tüm dünyaya tarih boyunca unutulmayacak bir insanlık dersi verdiniz. Fırat Kalkanı ile güvenli hale getirdiğimiz bölgeye şu ana kadar 140 bine yakın Suriyeli kardeşimiz geri dönerek kendi topraklarında hayatlarını sürdürmeye başladılar.

Afrin Harekatı’nda da aynı şekilde yine bölgedeki kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönmek suretiyle inşallah bu mülteci hayatına son vermiş olacaklar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 37. gününe girilen Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla tamamlanmasının ardından da birkaç yüz bin Suriyelinin bu bölgeye geri döneceğini anladığını söyledi.

Terör ile mücadele
Münbiç ve diğer bölgelerde de huzur ve güveni sağladıkça Suriyelilerin evlerine, yurtlarına dönerek vatan hasretinden kurtulacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“PKK’sından DEAŞ ve FETÖ’süne kadar terör örgütleri gemi azıya alıp eyleme geçtiklerinde Gaziantep de bundan en fazla zararı gören şehirlerimizden biri oldu. Allah’ın izniyle PKK’nın başını hem topraklarımız içinde hem de Kuzey Irak’ta her gün eziyoruz ve ezeceğiz. Suriye’de PYD ismi ile kendine zemin arayan bölücü örgütü de orada tamamen yok edene kadar durmayacak, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. DEAŞ denilen İslam ve Müslüman düşmanı örgüt de tamamen ortadan kalkma noktasına gelmiştir.”

“FETÖ darmadağın vaziyette”
Bazı ülkelerin yıllarca kendi ülkelerindeki sorunlu tipleri örtülü bir biçimde teşvik edip terör örgütü DEAŞ saflarında savaşmaları için Irak ve Suriye’ye gönderdiğini belirten Erdoğan, “Kardeşlerimizin ve bizim başımıza bela olan bu katil sürüsünün en azından bir kısmı şimdi geldikleri yere geri döndüler. Biz 60 bin kişinin ismini ilgili ülkelere bildirdik. 6 bin kişiyi de bizzat kendimiz sınır dışı ederek geldikleri ülkelere iade ettik. Yıllarca ikazlarımızı kulak ardı edip, sınırlarından çıkışları bilerek kontrol etmeyenler artık bu kişilerle varsın kendileri uğraşsınlar.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer bir terör örgütü FETÖ’nün de darmadağın vaziyette olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“İlk derece mahkemelerinden en üst itiraz merciine kadar davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet…Yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Elbette sağda solda kalmış kılıç artıkları olabilir. Onlar da eninde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklardır. Devletimiz de milletimiz de bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış, defterlerini dürmüştür. FETÖ ile mücadelede gelinen noktadan asla geriye dönüş söz konusu değildir. Bundan sonrası zaman işidir, süreç işidir.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir