Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tohum Dergisi 160. sayıda “Hindistan”a uzandı

Tohum Dergisi 160. sayıda “Hindistan”a uzandı

admin admin - - 3 dk okuma süresi
7 0

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından yayınlanan TOHUM Dergisi’nin 160/Kış sayısı okuyucu ile buluştu.

1963’ten bu yana yayınlanan Tohum Dergisi, usta isimlerin yanı sıra genç kalemleri de ağırlamaya devam ediyor. Her sayıda farklı bir konuyu dosya konusu olarak masaya yatıran Tohum, 160’ıncı sayısında önemli bir coğrafyaya uzanıyor.

“Hindistan Müslümanları”nın dosya konusu olarak ele alındığı Tohum Dergisi’ne gazeteci, yazar, şair, araştırmacı ve akademisyen pek çok değerli isim yazılarıyla katkı sağladı. Hindistan’ın tarihi ve Müslümanların geçmişten bugüne yaşadıkları sürecin belgeler ve bilgilerle sunulduğu dosya konusu kapsamında Hilafet Hareketi ve Hindistan-Osmanlı ilişkileri, siyasi-kültürel kimlik, Hint alt kıtasındaki İslami fikir akımları ve öncü isimler gibi pek çok konu mercek altına alınıyor.

Yaşadığı dönemin büyük alimlerine yetişmiş ve saygın hocalardan istifade etmiş bir alim olan Prof. Dr. Raşit Küçük Hoca ile yapılan söyleşide, ünsiyeti olan şehirler, siyaset, kültür ve İslam coğrafyasının dünü, bugünü, yarını ele alınıyor.

ABD’nin Filipinler elçisi olarak atanan ve İslam üzerine eserler okuyarak Hindistan Müslümanları ile mektuplaşan ilk mühtedi Amerikalı Muhammed Alexander Russell Webb’in hayatı “Biyografi” köşesinde işleniyor.

Soruşturma köşesinde Hindistan’dan Türkiye’ye eğitim almaya gelen öğrencilere yer veren Tohum, Hindistanlı gençlerin Türkiye’ye dair gözlemlerini, tecrübelerini ve neler yaşadıklarını araştırıyor.

Tokyo Uluslararası Film Festivali’nden büyük ödülle dönen Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun son filmi “Buğday”a dair bir röportajın yer aldığı derginin Vefa sayfasında ise Ali Nar Hoca’ya yer verildi.

Sivil toplumdan sinemaya, bilimden seyahate dair birçok farklı konunun yer aldığı Tohum Dergisi 160. sayıda, “Her iyilik bir sadakadır” Hadis-i Şerif’i gereğince candan cana bir sadaka olan “organ bağışı” konusu fıkhi hükümler çerçevesinde değerlendiriliyor.

Prof. Dr. Abdülhamit Birışık, Prof. Dr. Abdullah Al-Ahsan, Doç. Dr. Zekai Kardaş, Dr. Celal Emanet, Dr. Mehmet Özay, Dr. Mustafa Canbey, Taimoor Khan Mümtaz, Aslan Balcı, Asım Gültekin, A. Ali Ural, Ömer Kayani, İhsan Altıntaş, Saliha Şanlıer, Gülcan Tezcan, Reyhan Çelik, Ayşe Yılmaz ve Ayça Bilge Yemiş gibi isimler de Tohum Dergisi 160/Kış sayısına katkı sağlayan yazarlar arasında.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir