Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ortak arayışında sonuç elde edemedik

Ortak arayışında sonuç elde edemedik

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Uzun süredir tedarik sıkıntısı yaşayan ve borçlarını ödemekte zorlanan Bimeks, bugün yaptığı açıklamayla şirket faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini ve alacaklılara sunulan iki seçenekli çözüm paket konusunda alacaklıların yanıtlarını beklediğini bildirdi.

Alacakılara hisse vermek ve alacaklıların alacaklarının Özel Maksatlı Şirkete (ÖMŞ) devredilmesi gibi iki seçenek gündemdeyken yatırımcıların kafasındaki soru, alacaklıların bu seçeneklere nasıl bir yanıt verdiğiydi.

BloombergHT’ye konuşan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “26 Ocak’ta tahvil yatırımcıları bankalar ve alacaklılarımızla ortak bir toplantı düzenledik. Alacaklılarımızın yüzde 95’ini topladık. Toplantı gayet umutlu geçti ve bizi ümitlendirdi. Neticeye erişiriz diye düşünüyorduk. Hala cevapları bekliyoruz. Cevaplar kısmen geldi. Olumlu cevaplar çoğunlukta ama olumsuz cevaplar da var. Cevapların çoktan gelmesi gerekiyordu. Ama bazı kurumsal yatırımcılar o takvime uyamıyorlar. Cevap verenler içinde çoğunluk bu işe uyarsa ben de uyarım’ şeklinde şartlı cevap verenler var.” diye konuştu.

“ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELDİ”

Bilançodaki toplam 600 milyon TL seviyesindeki borcun en az 500 milyon TL’sini sermayeye çevirmeyi hedeflediklerini kaydeden Akgiray, “Kurumsal şirketlerin cevap vermesi gecikiyor. Bu süreçte, önerdiğimiz iki seçeneğin karması veya benzeri gibi bazı alacaklılarımızdan alternatif çözüm önerileri de geldi. Bunları değerlendiriyoruz. Bankalar ve büyük alacaklılarla temas halindeyiz. Kamuoyuna, çözüm olacak mı olmayacak mı sorusunun henüz cevabı yok.

“ŞİRKETİN TIKANMIŞLIĞI ORTAK BULMA İMKANINI ZORLAŞTIRIYOR”

Ortak arayışında sonuç elde edemediklerini kaydeden Akgiray, “Uzun süredir ortak arayışımız vardı. Bir sürü görüşme yaptık. Hiçbiri nihai bir kıvama gelmediği için resmi bir açıklama yapma durumumuz da olmadı. Sermaye eksikliği ve şirketin tıkanmışlığı ortak girişimci ve yabancı yatırımcı imkanlarını zorlaştırıyor” dedi.

“DEPO MAĞAZA KARMASI DESTEKLİ YAYILMAYI DÜŞÜNÜRÜZ”

“Perakendeden tamamen çıkıp e-ticarete mi odaklanacaksınız?” sorusunu ise Akgiray şu şekilde cevapladı:

“Son 5 yıldır perakendeden başlayan e-ticarete dönüşüm hedefimiz vardı. Mağazaları birbirinden uzak lokasyonlarda hemen teslime uygun şekilde yerleştirmeye çalışıyorduk. Maalesef malların çoğunu kaybettik. Tedarik zorluğumuz yüzünden mevcut mağazalarımızın çoğu kapalı durumda. Bu çözümlerden birinde neticeye varabilirsek, bundan sonraki süreçte e-ticaretten depo mağaza karması destekli yayılmayı düşünürüz.”

“2018 yılı sonunda Bimeks’i nerede görüyorsunuz?” sorusunu ise Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı, “Bunu söylemek çok zor çünkü önümüzdeki bir aylık süreçte ne olup biteceğiyle çok ilgili. Ama her durumda e-ticaret öncelikli faaliyet yapan bir şirket olarak görüyorum” diye cevapladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir