Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Enes Batur: Hayal Mi Gerçek Mi? ‘2018’in rekorları’ arasına girdi

Enes Batur: Hayal Mi Gerçek Mi? ‘2018’in rekorları’ arasına girdi

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Türk sineması 2018’e rekorla başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yılın ilk 6 haftasında 15.5 milyon seyirciye ulaşılarak geçen yıla oranla yüzde 29 artış yaşandığını açıkladı. Verilere göre; en çok izlenen 10 filmden 7’si yerli film olurken; Enes Batur’un Hayal Mi Gerçek mi? filmi 1.5 milyona yakın izlenme oranıyla ilk dörtte yer alarak gişeye damgasını vurdu.

Türkiye’nin en çok takip edilen Youtube Fenomeni Enes Batur Sungurtekin, Hayal Mi Gerçek Mi? filmiyle beyaz perdede şov yapmaya devam ediyor. Vizyona girdiği ilk haftasında 3 günde 454 bini aşkın kişiye ulaşan film, üç haftada 1 milyon 447 bin 383 kişiyi sinemalara çekerek salonları hınca hınç doldurdu. Sinema salonları yoğun talebi karşılamak için seans ve salon sayılarını artırırken başarıdan başarıya koşan film, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre en çok izlenen 7 yerli film arasından 4. olarak beyazperdede izlenme rekoru kıran Türk filmleri arasında yerini aldı.

Türk filmlerinin yüzde 77’lik izlenme oranı ile sağladığı başarıya Enes Batur Sungurtekin, Hayal Mi Gerçek Mi? Filmi 1.5 milyonluk izlenme oranıyla katkı sağladı. Bu oranlar ile Türk sineması, yerli film izlenme oranları açısından Avrupa’da zirvede yer aldı. Böylece listede ilk 6 haftada en çok izlenen 10 filmin 7’si yerli filmlerden oluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk 6 haftasında en çok izlenen filmler sırasıyla şöyle:

Arif v 216, Deliha 2, Aile Arasında, Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?, Coco, Labirent Labirent: Son İsyan, Cebimdeki Yabancı, Ölümlü Dünya, Acı Tatlı Ekşi, Ferdinand.

Film Künyesi

Filmin kadrosunda Enes Batur’un babasını Bekir Aksoy, annesini Ceyda Düvenci, çocukluğunu ise Egemen Mustafa Almacı canlandırdı. Ceyhun Yılmaz, Kerem Fırtına gibi sevilen oyuncuların yanı sıra filmde Kafalar isimli kanal ile tanınan Atakan Özyurt ile ünlü Youtube fenomenleri de yer aldı. Eren Medya – ILS Vision yapımcılığında çekilen filmin yönetmenliğini ise Kamil Çetin yaptı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir