Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Devlet Çoksesli Korosu, 21 Şubat’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de… Boğaziçi Üniversitesi, Devlet Çoksesli Korosu’nu ağırlayacak

Devlet Çoksesli Korosu, 21 Şubat’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de… Boğaziçi Üniversitesi, Devlet Çoksesli Korosu’nu ağırlayacak

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

Devlet Çoksesli Korosu, 21 Şubat Çarşamba akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserlerinde Arjantinli besteci Martin Palmeri’nin dünyaca ünlü eseri Misa Tango’yu seslendirecek.

Devlet Çoksesli Korosu, 21 Şubat Çarşamba akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de şef Burak Onur Erdem yönetiminde, Arjantinli besteci Martin Palmeri’nin “Misa a Buenos Aires – Misa Tango” adlı korolu eserini seslendirecek.

Yirmi bir yıldır devam eden Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleşiyor.

Martin Palmeri, Devlet Çoksesli Korosu için koronun yanı sıra bandoneon, mezzo soprano ve piyano’ya uyarladığı özel bir düzenleme yapmış. Besteci bu eserde klasik missa formunu Arjantin tangosunun motifleriyle birleştirmiş. Bandoneon solisti Tolga Salman, koro sanatçısı mezzo soprano Elif Canbazoğlu ve piyanist Filiz Balkız koroya eşlik edecekler. Yaklaşık 40 dakika süren Misa Tango’da besteci Palmeri, tango müziğinin coşkusuyla gizemli koro müziğinin farklı dünyalarını bir araya getirmeyi denemiş.

Palmeri’nin dünyada en çok tanınan eseri

Arjantinli besteci Martin Palmeri, tango nuevo akımından esinlenerek birçok opera, oratoryo, koro ve orkestra eseri yazmıştır. 1996 yılında Buenos Aires’te ilk seslendirişi gerçekleşen Misa Tango, ilerleyen yıllarda yüzlerce kez seslendirilmiş ve bestecinin en çok tanınan eseri olmuştur. Dünyanın birçok ülkesinde Palmeri’nin piyanist olarak katıldığı konserlerde icra edilen eser, Türkiye’de de bestecinin katılımıyla Kasım 2015’te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu tarafından icra edilmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir