Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. BOSTON CELTICS’Lİ AL HORFORD, CLEVELAND’A KARŞI OYNAYACAKLARI NBA SUNDAYS MAÇI ÖNCESİ SORULARI YANITLADI

BOSTON CELTICS’Lİ AL HORFORD, CLEVELAND’A KARŞI OYNAYACAKLARI NBA SUNDAYS MAÇI ÖNCESİ SORULARI YANITLADI

admin admin - - 5 dk okuma süresi
7 0

NBA 2K18’in sunduğu NBA Sundays maçında Cedi Osman’lı Cleveland Cavaliers Boston Celtics ile kozlarını paylaşıyor. 11 Ocak Pazar günü Boston Celtics’in, Cleveland Cavaliers’ı konuk edeceği heyecan dolu maç TSİ 23:30’da, S Sport ve NBA League Pass’te basketbol severleri bekliyor.

İki takım arasında 3 Ocak’ta Boston’da oynanan son karşılaşmada Celtics, yüzde 35 şut ve yüzde 25’lik üç sayı ortalamaları (8-32) ile Cavaliers’a üstünlük sağladı. Boston’ın takım oyunu ve savunma oyuncularının boylarının uzunluğu, bu sezon çoğu takımın onlarla başa çıkmasını zorlaştırdı. Celtics, genç oyunculara sahip bir takım olmasına karşın Cavaliers da tecrübeli oyuncularına güveniyor. Cleveland, hala LeBron James gibi bir isme sahip ancak James eskisi gibi verimli bir performans göstermiyor. Kevin Love’ın alan genişletme kabiliyeti ise bu maçta çok aranacak gibi gözüküyor.

NBA’in en iyi savunmasına sahip takımlarından biri olan Boston Celtics, Kyrie Irving’in başarılı performansı ve genç oyuncularının hızlı gelişimi sayesinde Doğu konferansında tüm sezon boyunca birinci sıradaydı. Kyrie Irving büyük maçlardan korkmayan, elit bir skorer olarak göz dolduruyor. Al Horford ise harika bir yardımcı oyuncu olarak dikkat çekiyor. 2,08 boyundaki forvet ve pivot oyuncu beşinci kez All-Star’a seçildi. İkinci yılındaki forvet Jaylen Brown ile 2017 NBA Draft’ında üçüncü sıradan seçilen çaylak Jayson Tatum da sezon boyunca ilk beşte başlayıp iyi sonuçlar ürettiler. Brown, yaşına göre gelişmiş savunma becerileri olan ve alan oyununda gelişmekte olan yetenekli bir oyuncu. Marcus Morris, Marcus Smart, Aron Baynes ve Terry Rozier gibi verimli oyuncular ise rotasyona liderlik ediyorlar. Celtics, Phoenix Suns ile sözleşmesi biten Greg Monroe’yu da takıma katarak hücum bölgesine önemli bir takviye yaptılar.


Boston Celtics’in tecrübeli oyuncusu Al Horford maç öncesi soruları yanıtladı.

Cleveland Cavaliers’ın bu sezonki performansı hakkında ne düşünüyorsun?

“Bence iyi bir sezon geçirdiler, takım yeni olduğu için alışma süreçleri olacaktır ve bu zor bir süreç. Cleveland tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım ve daha iyi oynamak için bir yol bulacaklarına eminim.”

Şu ana kadar takımının performansını nasıl yorumlarsın?

“Yıl boyunca iyi bir iş çıkardık gibi hissettim. Çok tutarlı davrandık. Şimdilik odak noktamız All-Star arasına kadar iyi bir konumda olduğumuzdan emin olmak ve yüksek seviyede oynamaya devam etmek istiyoruz.”

Avrupa’daki insanların sizi NBA Sundays kapsamında erken saatte izleyebilmelerinden hoşlanıyor musunuz?

“Bence Avrupalı spor severlerin bizi izleyebilmeleri için harika bir fırsat. Orada güçlü bir takipçi kitlesinin olduğunu biliyoruz. Avrupalı hayranlarımızın bizi erken bir saatte görebilmesinin güzel olacağını düşünüyorum.”

NBA All-Star kadrosunda dört Boston Celtics oyuncusunun bulunması takımının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor mu?

“Kesinlikle! Bence ekibimizin başarısı için bir şekilde ödüllendiriliyoruz. Orada Celtics’i temsil eden dört oyuncumuzun olması çok güzel.”

Celtics Takım Liderleri: Kyrie Irving (24.9 mbs); Al Horford (7.9 mbr); Kyrie Irving (5.3 mba)

Cavaliers ise, 5 Şubat’a kadar olan dönemde, son 18 maçından 12’sini kaybederek geçtiğimiz ay en kötü dönemlerinden birini geçirdi. Takım, özellikle savunma tarafında çok kötü bir performans sergiledi. Cleveland, iki defa All-Star’a seçilen Isaiah Thomas’ı Ocak başından beri kadroya döndürmeye çabalıyor. Daha da kötüsü, All-Star’a seçilen bir diğer oyuncusu Kevin Love, elindeki kırık yüzünden en az altı hafta boyunca kadroda yer alamayacak. Oyuncuların oldukça mutsuz olduğu dedikoduları, sezona şampiyonluk hedefleri ile başlayan takımın işini daha da zorlaştırıyor. En Değerli Oyuncu (MVP) seviyesinde bir sezon ilk yarısı geçirdikten sonra LeBron James’in de üretkenliğinin azalması takımda işleri daha da zor bir hale getirdi. Takım koçu Tyronn Lue, bir kıvılcım bulma umuduyla ilk beşini oturtmaya çalışıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir