Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. neden dpg prp

neden dpg prp

admin admin - - 8 dk okuma süresi
72 0

DPG PRP; tedaviye yönelik çözümler sunan, implante edilebilir Trombosit Konsantre Kiti olarak ruhsatlandırılmış özel bir üründür.

DPG PRP Sistemlerinde; patentli inert jel teknolojisi ve özel iç yüzey kaplaması sayesinde, 5 dakikalık tek santrifüjleme ile trombositler yapısal bütünlüğü korunarak, % 95 – 96 verimlilikle toplanır ve minimum hacme yoğun bir şekilde hapsedilir. ( 8ml kandan – 5ml plazma elde edilir; bunun yaklaşık 3,5 ml’ si PRP ve 1,5 ml’ si PPP kısmıdır.)

DPG PRP Kitleri ‘nde elde edilen plazmanın platelet yoğunluğunun, normal kandaki platelet yoğunluğundan 6 kat daha fazla olduğu klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

DPG PRP; güvenilir ve etkin PRP eldesine uygun tıbbi cihaz olarak ruhsatlandırılmış bir üründür; biyouyumluluk toksisite analizleri, verimlilik analizleri, trombosit ve büyüme faktör konsantrasyonları uluslararası akredite kurumlar tarafından raporlanmıştır. Klinik çalışmaları mevcuttur.

DPG PRP gibi özelleştirilmiş jelli sistemlerde; inert jel ve antikoagülan sitrat dışında herhangi bir kimyasal tüp içerisinde bulunmaz. Dışarıdan bir madde eklenmez. Santrifüj sonrası antikoagülan sitrat ve eritrositlerin tamamı jelin altına hapsolur. O nedenle, inert jel bariyer sistemi çok önemlidir.

DPG PRP Kitleri ile yapılan tedavilerde, sunmuş olduğu yüksek platelet yoğunluğu ve platelet kalitesi sayesinde seansta genellikle tek kit kullanımı yeterli olmaktadır. Tedavi etkileri net olarak 2. Hafta sonunda gözlemlenirken, 2. Ay sonunda oldukça belirgin hale gelmektedir. Hastanın ihtiyacına göre DPG PRP Kitleri ile 2 – 4 seans uygulama önerilir. Tedavi sonrası, 4 – 6 ayda bir devam seansları önerilir.

Bazı hastalar PRP tedavisinden çok memnunken bazı hastalar neden hiçbir etki görmediğini söylemektedir?

PRP tedavisinin sonucu kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir ancak hiçbir etki görmemek mümkün değildir; buradaki asıl etken PRP yi elde ederken kullandığımız PRP kitinin kalitesidir. Patentli özel bir PRP sistemi kullanılmadan, konsantre ve güvenilir, enjeksiyona uygun PRP elde edilmesi mümkün değildir. Ülkemizde PRP kiti olarak; maalesef in vitro tanı tüpleri, sitrat içeren cam laboratubar tüpleri ya da plastik kum saatine benzer basit filtreler de kullanılmaktadır. Bu tip sistemler ile elde edilen plazmada platelet sayısı düşüktür, elde edilen plateletlerin yapısı bozulmuştur ve sitrat (antikoagülan) dahil çeşitli kimyasalları barındırdığından tatmin edici tedavi sonuçları alınmamaktadır. İğnenin ve kan plazmasını yarattığı uyarım neticesinde az da olsa bir etki gözlemlenmektedir; tabii ki bu etki gerçek bir PRP tedavisinin etkisine kıyasla oldukça azdır.. Bu tip sistemler ile elde edilen plazma platelet bakımından zengin olamadığı gibi maalesef enjeksiyona da uygun değildir ve kişilerde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

PRP kimlere uygulanabilir?

Kadın, erkek her yaş grubunda uygulanabilir. Eklem sağlığını, kas sağlığını destekleme, yumuşak dokuda iyileştirme ihtiyacı olan, cilt yenilenmesine ihtiyaç duyan, sarkma, kırışıklık, iz, akne izi ve saç dökülmesi şikayetleri olan her bireyde PRP tek başına ya da cildi yenileyen diğer yöntemler ile birlikte kullanılabilir.

PRP tedavisi nasıl uygulanır?

Kişiden alınan kan, özel bir PRP kiti ile ayrıştırılır; plateletten zengin plazma hedef dokuya, sorunlu bölgeye minik iğneler yardımı ile uygulanır. Fraksiyonel lazer, fraksiyonel radyofrekans (iğneli radyofrekens, altın iğne), mikroiğneleme (dermapen, dermaroller, mesopen) uygulamalarından sonra da PRP serumu cilde sürülebilir. Bu sayede, PRP açılan gözeneklerden kolayca emilir.

PRP ne sıklıkla yapılmalıdır?

PRP tedavisi genellikle 2-4 hafta aralıklarla yapılır. Genellikle 2-4 seans uygulanır. Tedavi aralıkları ve seans sayısı genellikle tedavi edilecek bölgeye ve kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

PRP kimlere uygulanmaz?

Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan hastalığı olanlara, otoimmün hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.

PRP tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?

PRP tedavisi cildin kendini yenileme esasına dayandığından, tedavi sonucunu hemen beklemek yanlıştır. PRP tedavisinin sonuçları enjeksiyondan 2 hafta sonra gözlenmeye başlar, 2. Ay sonunda oldukça belirgin bir hal alır ancak iyileştirici etki 6. Ay sonuna kadar devam eder. Estetik amaçlı PRP uygulamalarından sonra ciltte sıkılaşma ve sarkmada azalma, kırışıklıklarda hafifleme, ciltteki lekelerde aydınlanma, cilt renginde parlaklık ve izlerde azalma meydana gelir. Saçlı deriye yapılan uygulamalardan sonra saç kalınlığında artış ve seyrek görülen alanlarda yoğunlaşma görülür.

PRP uygulamasının yan etkileri var mıdır?

PRP tedavisinde gerçek bir PRP kiti kullanıldığında, tamamen otolog bir sistem olduğundan ve kişiye özel olduğundan dolayı herhangi bir yan etki beklenmez. Alerji riski yoktur.

PRP ne kadar süre iş ve sosyal yaşamı etkiler?

PRP uygulaması sonrasında kişi normal hayatına devam edebilir. Kişide iş ve sosyal yaşamı etkileyecek herhangi bir görüntü oluşmaz. Bazı durumlarda uygulamada kullanılan iğnelere bağlı olarak küçük ve geçici morluklar, kızarıklıklar oluşabilir. İşlemden sonra buz kompresi uygulamak bu yan etkiyi hafifletir.

PRP diğer cilt yenileme yöntemleri ile birlikte kullanılabilir mi?

PRP lazer, radyofrekans, ışık tedavileri ve mezoterapi gibi yöntemlerle bir arada uygulanabilir. Bu tür işlemlerden sonra PRP’nin serum şeklinde kullanımı bu yöntemlerin etkinliğini arttırarak, iyileşme sürelerini kısaltılabilmektedir.

PRP işleminden sonra nelere dikkat edilmelidir?

İşlemle aynı gün sıcak banyo yapılmaz. Güneşten koruyucu kullanılmalıdır.

dpgprpturkiye.com adresine giderek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz aynı zamanda klinikler kısmından prp tedavilerini yaptırabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir