Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. ISO 9001 Belgesi Ve Diğer Standartlar

ISO 9001 Belgesi Ve Diğer Standartlar

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

1947 yılından bu yana dünya genelinde önemli bir yere sahip olan Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO), bugün ISO 9001 belgesi gibi standartlar sayesinde dünyada önemli bir yere sahiptir. Genel anlamı ile birlikte ISO kalite belgesi olarak adlandırılabilecek bu belgeler, farklı sektörlerde farklı mantıklar ile temin edilmesi gereken yapılara sahiptir.

ISO belgeleri, gıda sektöründen yatırım sektörüne veya tekstil sektöründen otomotiv sektörüne kadar birçok farklı sektörde işletmeler için avantajlar ve prestij sağlamaktadır. Örnek olarak bir gıda işletmesi, yüksek standartlara ve güvenilirliğe sahip olmak için ISO 22000 belgesi gibi bir avantajdan yararlanabilir. İşletme, bu belgenin sağladığı standartlar sayesinde tehlikelerin önüne geçip, riskleri önceden belirleyebilir ve hukuki anlamda avantajlı bir konuma ulaşabilir.

Gıda işletmeleri için özel bir şekilde belirtilen bu belge gibi herhangi bir ürün veya hizmet işletmesi için de ISO 27001 belgesi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi(BGYS) standardı sağlamaktadır. 2013 yılında tekrar güncellenen bu standartlar sayesinde işletmeler verilerini istedikleri her an koruyarak, siber saldırılar, teknolojik tehditler ve bilgi hırsızlığı gibi risklere karşı korunabilir.

ISO 9001 Belgesi Ve Diğer Belgeler Nasıl Temin Edilebilir?

ISO belgeleri belirli standartlar oluşturdukları için bu standartları sağlamak açısından da belirli koşullar ile net bir sürecin tamamlanması gerekir. Bu sürecin tamamlanması sonucunda ISO 9001 belgesi yani Kalite Yönetim Sistemi gibi önemli bir standart elde edilerek, çok daha güvenilir ve kaliteli bir firma haline gelmek mümkündür.

Standart belgeleri her biri kendi içerisinde farklı aşamalar sonucunda temin edilen belgeler olduğu için bu konuda profesyonel danışmanlık yüksek bir fayda sağlamaktadır. Örnek olarak gelişimini sürdüren ve büyüyen bir gıda işletmesi, ISO 22000 belgesi sahibi olmak için Kılavuz Danışmanlık üzerinden hizmet alabilir. Bu belgenin temin edilmesi aşamasında gıda zinciri içerisinde bulunan tüm işletmeler her aşamada destek, eğitim ve tecrübe ile hizmet alabilir.

Kılavuz Danışmanlık sayesinde bir işletmenin elde edebileceği ISO 27001 belgesigibi avantajlar bugün Türkiye piyasasında da her sektörün gelişmesine yardımcı olmaktadır. Örnek olarak bu belgenin temin edilmesi için hazırlık aşaması, hedeflerin belirlenmesi, risk raporları, denetim ve sertifika değerlendirmesi gibi birçok aşama yer almaktadır. Firma tüm bu konularda size profesyonel bir destek sayesinde daha kolay bir süreç sağlamak için hizmet verir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir