Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sızma Testi Yapan Firmalar Neden Önemlidir?

Sızma Testi Yapan Firmalar Neden Önemlidir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Bir bilişim sistemi üzerinde mantıksal hatalar veya zayıflıklar bulunursa, bu sistem birçok saldırıya karşı da açık bir hale gelecektir. Bu hataların ve zayıflıkların belirlenmesi ve giderilmesi için de sızma testi yapan firmalar tarafından belirli hizmetler verilir. Bu firmalar tarafından verilen hizmetler, genel olarak sızma testi veya penetrasyon testi olarak adlandırılır.

Sızma testi gerçekleştirilmesi ile birlikte bir sistem üzerindeki güvenlik açıkları tespit edilerek, kötü niyetli kişilerin istismar oluşturmasının önüne geçilebilir. Yani penetrasyon testi yapan firmalar bağlamında bulunan yetkili kişiler, yasal bir şekilde sağladıkları güvenlik testleri ile birlikte sistemlerde eksiksiz bir güvenlik sağlamaya çalışır.

Bugün sızma testi yapan firmalar tarafından verilen hizmetler, Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Danışmanlığı kapsamında yer almaktadır. Aslında sızma testi yapan firmalar sistem üzerinde bulunan zayıf noktaları tespit etmek dışında ilgili zayıf noktaları sistem içerisinde zarar oluşturmayacak şekilde istismar eder ve yetkili erişim sağlar.

Sızma Testi Yapan Firmalar Hangi Hizmetleri Verir?

Bir firmaya ait web sayfası ve ağ sistemleri üzerinde sızma testi yapan firmalar özellikle güvenlik testleri ile birlikte önemli faydalar sağlar. Penetrasyon testi gerçekleştirildiğinde, güvenlik açıkları ile ilgili tam bir görünüm elde edilirken, ihtiyaç duyulan tüm güvenlik yamalarının uygulamaları sağlanarak, güvenlik kaynakları tahsis edilir.

Profesyonel ve yetkili bir şekilde penetrasyon testi yapan firmalar mevzuata uygun bir şekilde çalışma gerçekleştirir ve ayrıntılı bir rapor sağlayarak denetim sonucunda cezalar ile karşılaşmanızın da önüne geçer. Bugün Türkiye’de sızma testi yapan firmalar arasında bilinen en iyi işletmelerden birini SecroMix firması oluşturmaktadır. Firma, sistem ve ağ kesintisi maliyetlerinden kaçınmanız için özel bir şekilde rehberlik ve öneri hizmetleri sağlar.

SecroMix gibi bir firma sayesinde sızma testi yapan firmalarüzerinden alabileceğiniz hizmetler arasında,

  • Ağ hizmetleri testi,
  • Web uygulaması güvenlik testi,
  • Sosyal mühendislik testi,
  • İstemci tarafı güvenlik testi,
  • Fiziksel güvenlik testi,
  • Uzaktan erişim güvenlik testi gibi kategoriler yer alır.

Bu hizmetler yeni bir ağ sistemine geçiş yapıldığında, altyapı değişikliği sağlandığında, kullanıcı politikaları değiştirildiğinde, yeni bir ofise taşındığınızda veya kurumsal bilişim teknolojilerinde değişim sağlandığında talep edilebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir