Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kürtajla İlgili Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Kürtajla İlgili Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0


    Kürtaj nasıl, hangi tekniklerle yapılır ve riskleri nelerdir gibi kürtaja dair en çok merak edilen soruları kürtaj Ankara uygulayıcısı Op.Dr.Uzay Yıldırım yanıtladı. İşte, detaylar!

Kürtaj Teknikleri Nelerdir?

     Düşük, boş gebelik, riskli gebelikler ya da istenmeyen gebelikler gibi durumlarda yapılan uygulamalara verilen genel isim kürtajdır. Kürtaj uygulaması, birçok farklı yöntemle yapılmaktadır ve her bir yöntem aslında çok ağrılı ve acılı gerçekleşmektedir. Bu acıyı hissetmemek adına da lokal ya da genel anestezi yöntemlerine başvuruluyor ve uygulama bu şekilde tamamlanıyor. İşte kürtaj teknikleri…

1-Vakum Kürtaj

Vakum kürtaj, tıbbi adıyla da menstrüel regülasyon, en sık başvurulan kürtaj uygulamasıdır Plastik kanüller, rahim içine yerleştirilir ve bir aspiratör yardımıyla negatif basınç uygulanarak gebelik sonlandırılır. Özellikle son yıllarda yapılan kürtaj uygulamalarında en sık bu yönteme başvurulmaktadır.

2-Dilatasyon ve Küretaj

Dar olan rahim ağzını genişletmeye de dilatasyon denir. Rahimde herhangi bir işleme gerek duyuluyorsa kanal genişletilir ve bunun yapılabilmesi için de kullanılan aletlerin adı da dilatatördür. Kullanılacak olan rahim genişliğine uygun olarak farklı boyutlarda aletler vardır ve metal ya da plastik seçenekleri bulunmaktadır. Rahim ağzına uygulanan bu genişletme işlemi ağrılıdır ve anestezi uygulamak gerekir. Uygulamadan sonra rahim ağzı eski haline dönecektir.

 

3-Elektrikli Vakum Aspirasyon

 Aspirasyonun manuel vakum ile değil elektrikli bir vakum cihazıyla yapılmasıdır. Genelde mol gebelik durumlarında başvurular bir yöntemdir

 

Kürtaj Nasıl Yapılır?

İstenmeyen gebelik durumunda kürtaj uygulamasına başvurulur ve bu yöntemlerden birisi ilaçlı yöntemdir diğeri ise vakumlu kürtaj uygulamasıdır. Yöntemlerden en etkili olan ve en hızlı olanı vakumlu kürtajdır. İlaçlı kürtaj uygulamasında ilaç kullanımı takibi sonrasında rahim kasılır, rahim ağzı açılır ve gebelik dışarı atılabilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekmektedir. Kendiliğinden olan düşüklerden sonra rahimde parça kalabilmektedir ve bunlar yine kürtajla temizlenmektedir. Eski dönemde kürtaj için metal aletler kullanılmaktaydı ve metal aletler komplikasyon oluşumuna neden olmaktaydı. Şimdilerde ise vakumlu kürtaj işleminde tek kullanımlık aletler kullanılıyor.

 

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

Hemen hemen her işlemde olduğu gibi kürtaj işleminde de bazı riskler vardır. Riskler; uygulama sırasında yapılan anestezi, rahim ağzı tutmaya yarayan aletlerin kullanımında, rahim ağzı genişletmek için kullanılan aletlerde vs. riskler meydana gelebilmektedir. Bu bölgelerde yaralanmalar, kanama ve enfeksiyon gibi riskler oluşabilmektedir ve bu nedenle de deneyimli bir doktor tarafından işlem yapılması riskleri en aza indirecektir.

Eğer kürtaj hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız ve bizzat görüşme sağlayıp randevu almak istiyorsanız https://www.uzayyildirim.com/ web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir