Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İmplant Diş Yapım Süresi Ne Kadar?

İmplant Diş Yapım Süresi Ne Kadar?

admin admin - - 6 dk okuma süresi
11 0

İmplant Diş Yapım Süresi Ne Kadar?

İmplant, eksik dişlerin yerine yenilerin  konması için, çene emiğine yerleştirilen bir vidadır. İmplant diş sayesindekaybedilen diş yerine konmuş gibi olur. Bu yazıda implant diş yapımı ile ilgili bilgiler vereceğiz. 25 yılı aşan tecrübesine başvurduğumuz Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya implant ne kadar sürede tamamlanır sorumuza yanıt verdi. İstanbul Küçükçekmece Özel korudent diş polikliniği diş kliniği kurucusu Kızılkaya dan aldığımız bilgileri size iletiyoruz. Peki, ne kadar zaman alıyor, implant diş yapım süresi ne kadar?

İmplant diş yapımı, cerrahi bir süreçtir diyen Kızılkaya. Bu süreç lokal anestezi altında, ağrısız bir işlemi kapsıyor dedi. İlk aşama implant yerleştirilmesi, ikinci aşama iyileşme başlığı takılması ve son aşama diş yapımı aşamasıdır.

İmplant Yerleştirilmesi:

İmplant diş yapımında ilk cerrahi aşama için genellikle bir haftalık bir süre yeterlidir. İmplant yerleştirildikten sonraki 7. günde dikişler alınır.  Bu aşamada hastanın genel durumu uygun ise yaklaşık 3ay gibi bir zamanda implantın kemiğe kaynaması beklenir.

İyileşme Başlığı Takılması

İmplant uygulanıp kemik ile kaynaşma süresi tamamlandıktan sonra üzerinin açıldığı aşamadır. Genellikle 3 ay sonra gerçekleştirilir. İmplant sonrası ikinci minör cerrahi aşama için iyileşme süreci 1 hafta gibidir. Daha sonra protez uygulaması için ölçü aşamasına geçilir.

Protez Ölçüsü

Onca emek verilerek uygulanan implant tedavisi sonrasında iyi bir protez yapılması gerekir. Hem  zaman hem maliyet olarak çok yatırım yapılan implant  tedavisinin asıl başarısı yapılacak olan iyi bir protez ile ortaya çıkar.  İyi protez demek, iyi malzeme ve iyi bir  işçilikle üretilen, kendi dişinizin takliti bir diş demektir. Kullanılan malzemenin yanı sıra ağızdaki ölçüyü diş teknisyenine aktaracak olan en önemli bileşen ölçü malzemesidir. Ölçü malzemesinin kalitesi de çok önemlidir. Diş teknisyeninin kullanacağı malzemeler ve teknoloji iyi bir protezin vazgeçilmezidir. İmplantlar ne kadar iyi yapılmış olurlarsa olsunlar üzerine yapılacak diş kaplaması veya protezi iyi olmadığında hastanın ve dolayısı ile hekimin sorun yaşaması olasıdır.

İmplant Diş Zor Bir Tedavi Midir?

Her hasta implant diş tedavisinden ister istemez çekiniyor ve korkuyor. Her tedavinin zorluğu gibi elbette ki implant yapımının da zorluğu vardır. İlk 1-2 gün ağızda olan cerrahı müdahaleden dolayı yemeklerini çok keyifli bir şekilde yemelerine engel olabilir. Ancak bu süreç geçicidir. Hastalar kendi dişlerine nasıl bakıyorlarsa, aynı hassasiyet ve özeni implantlarına da göstermeleri ömürlük kullanmalarını sağlamaktadır.

İmplant diş yapımı ne kadar?

Ekonomik olarak implant uygulamasının yekün tuttuğu düşünülse de aslında eksik diş için sağladıklarını göz önüne alırsak implant fiyatları pahalı dedğildir. Bir ömür boyu kullanılma amacı ile yerleştirilen implantların 500 € gibi bir fiyat ile uygulandığı Türkiye Dünya çapında en ucuz fiyatlar ile implant tedavisinin yapıldığı ülke konumundadır.

İmplant işlemi ne kadar sürer?

İmplant yapım süresi 3 ile 6 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanabilmektedir. Sadece implantların yerleştirilmesi 30 dakika sürer. Ancak implant kemik içersindedir ve üzerine diş yapılabilmesi için kemik ile kaynaşması gerekir ilk 3 ay bu kaynaşma süresi için gerekir. Sonrasında da implant üzerine diş yapımı ile birlikte 1 aylık daha süreye ihtiyaç duyulur. Diş hekimi Sertaç Kızılkaya bu sürenin her vaka için değişiklik gösterebildiğini en doğru plan ve süre tespiti için mutlak  a radyolojik ve klinik değerlendirmelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Diş çekiminden sonra ne zaman implant yapılır?

İmplant yapımında ağzın mevcut durumu tedavi süresi çin belirleyicidir. İmplant yapım süresini ekileyen kemik ile kemiğin implant bağlantısıdır. Diş enfeksiyonlu ise çekim sonrası bu alanın iyileşmesi beklenmelidir. Duruma göre genellikle 3 ay bazı durumlarda 1 ile 6 ay gibi bekleme süreleri olabilir.

Diş çekimi ile aynı zamanda implant yapmak bazı durumlarda mümkündür. Ağız bakımının iyi olması gerekir. Diş çekim esnasında kemik hasar görmemelidir. Kökü eğri olan dişlerin çekiminde bazen enfeksiyon olmasa da kemik yapısından dolayı implantı hemen yerleştirmek mümkün olmayabilir.

İmplant Uygulanacak Bölgede Kemik Yetersizliği Varsa Ne Yapılır?

İmplant uygulanacak bölgede, çeşitli sebeplerden dolayı implant için uygun miktarda kemik olmayabilir. Böyle bir durumda çene cerrahisi tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından çenede kemik oluşturma işlemlerine başvurulur. Bunlardan birkaçı olan kemik grefti uygulaması, kemik tozu uygulaması gibi tedaviler yapılarak kemik hacmi geliştirilir. Hasta artık implant için hazır hale gelmektedir.

İmplant diş yapım süresini etkileyen bütün faktörler ancak klinik ve radyolojik değerlendirme sonrası belirlenebilir.  Aynı şekilde implant fiyatları da belirlenebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir