Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Örgü Papatya Modeli Yapılışı

Örgü Papatya Modeli Yapılışı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Örgülere baharı getirecek papatya modeli ile dikdörtgen şal modeli, hırka, yelek ya da yine bebekleriniz için battaniye modeli olarak da kullanabilirsiniz. İplerimiz ve tığımız hazırsa yeni örneğimizin yapılışını anlatmaya başlayalım.

Örgü Papatya Modeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak 8 zincir ve ekstra 6 zincir daha çekerek başlıyoruz. Daha sonra zincirin üzerine 4 tırabzan yapıp, 2 tırabzanı atlıyoruz. Şimdi ise hiç zincir çekmeden tırabzan yaparak devam ediyoruz.1 zincir çekip aynı yere 1 tırabzan daha yapıyoruz. Tekrar 2 zincir atlayıp 4 tırabzan daha yapıp, sıra sonuna kadar aynı şekilde örmeye devam ediyoruz. 3 zincir çekip dönerek, yanındaki ilmeğin üzerine 1 tırabzan yapıyoruz. Yanındaki V zincirin içine bir tırabzan daha yaptıktan sonra 3 zincir çekip önümüzdeki deliğe ilmek kaydırma ile batıyoruz. 

Şimdi aynı şekilde aynı V zincirin içine 6 tırabzan yapıp sonra zincir çekmeden alt sıradaki 4’lü tırabzan grubunun ortasına V zincir yapıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar örmeye devam edip üst sıraya geçince 3 zincir çekip dönüyoruz. İlk turda örneği kurmaya başladığımız gibi en üstteki batma şeklini uygulayarak aynı şekilde örmeye devam ediyoruz. Şimdiki sırada V zincirlerin içine papatyaları yaparak devam ediyoruz. Örgümüzün yapılışı bu kadar. Turları tekrar ederek istediğiniz boyuta gelene kadar örmeye devam edebilirsiniz.

Kaynak : Örgü Modelleri

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir