Büyük Dedemin Balları

ABONE OL
21 Haziran 2019 18:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Büyük Dedemin Balları firması; modern kovanların olmadığı ve arıcılığın en eski yöntemler aracılığıyla yapıldığı yıllara dek dayanmaktadır. O yıllarda Anadolu’nun hemen her köyünde arıcılar; atalarından öğrenmiş oldukları tecrübe ve görgüyle doğal bal üretimi yapmaktadırlar. Anadolu’daki önemli arıcılardan biri olan Polat Doğan, Cumhuriyetin ilk senelerinde modern arıcılık üzerine tecrübelerini arttırmıştır. Modern arıcılık yapan Polat doğanın oğlu Kerim Doğan, baba mesleğini devralmış ve bildiğimiz anlamda arıcılığa geçiş yapmıştır. Ailenin ilk mektepli arıcısı Mehmet Doğan arıcılığa ilgi duymuştur. Tecrübelerini teknik bilgilerle buluşturarak, Türkiye’de ana arı üretebilen ilk on beş kişiden biri oldu.

Büyük Dedemin Balları Markasının Organik Bal Yolculuğu

Markanın kurulma fikri, ailenin dördüncü kuşağından Gökten Doğan’ın Roma’ya gezisi esnasında ortaya atılmıştır. Gökten Doğan, nesiller boyu ailesinin sürdürmüş olduğu arıcılığa karşı önemli ölçüde bir yakınlık duymuştur ve Türkiye’ye döndükten sonra büyük dedesinin arılarını herkese anlatmaya karar vermiştir. Büyük Dedemin Balları firması; organik bal ve doğal bal dendiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri olmasını da, yıllar içinde kazandıkları tecrübeye dayandırmaktadır.

Büyük Dedemin Balları Yayla ve Çiçek Balı

Böylece“Büyük Dedemin Balları” markası kurulmasının ardından, nesiller boyu aile geleneği olarak sürdürülen arıcılıkla değerli isimleri buluşturmuştur. Üretim çiftlikleri; Erzurum’un Pasinler ilçesinin Övenler Köyü’nde yer alır. Ana arının üretiminden hasat zamanı balların sağımına dek, üretimlerinin bütün aşamalarında kovanlarıyla direkt olarak kendileri ilgilenmektedirler. Arı kolonilerinin başlarında Mehmet Doğan yer almaktadır. Arıların sağlıklarıyla, mevsimsel bakımlarıyla ve doğal nektarlara ulaşmalarıyla bizzat ilgilenmektedir. Balların tümü, kendi kovanlarından çıkan mevsimlik hasatlarıdır. Farklı üreticilerden bal toplama işlemi, değişik kalitedeki balların harmanlanması gibi seri üretimler; Büyük Dedemin Balları bünyesinde bulunmamaktadır.

Büyük Dedemin Balları Firması Özellikleri

Büyük Dedemin Balları; Tarım Bakanlığı denetim koşullarının tümünü uygulamaktadır. Ürünleri, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne tümüyle uygun şekilde üretilir ve paketlenir. Bünyesinde en doğal yayla balı ve çiçek balı ürünlerini bulundurur. Balları, senelik hasatlarıdır. Her sezon aynı kalitede ve sınırlı sayıda üretilir. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne göre gerçek olan balda prolin değeri en az 300mg/kg olmalıdır. Büyük Dedemin Balları firmasındaki ballar ise 928,2 mg/kg prolin içermektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.