Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bilinçli Bir Toplum Yaratmak İçin

Bilinçli Bir Toplum Yaratmak İçin

admin admin - - 2 dk okuma süresi
11 0


En basit anlamı ile kontrolsüz hücre bölünmesine kanseradı verilmektedir. Radyasyon, bazı kanserojen maddeler gibi etkiler sonucunda hücrelerin denetim sistemlerinden bir ya da birkaç tanesi çalışmaz hale gelebilir. DNA’yı etkileyecek olan dış bir müdahale sonucunda da bu hücre bölünmesi gerektiği gibi kontrol edilemeyip düzensizleşebilir. Bu durum sonucunda da kontrolsüz bir hücre bölünmesi meydana gelebilir. Gereğinden fazla hücre üretimi meydana gelir bu duruma da kötü huylu tümör ya da bilinen adıyla kanser adı verilir.

Belirtileri Nelerdir?

Kadın ve erkekte faklı olan kanser belirtilerinedensiz kilo kaybı, düzelmeyen yüksek ateş, uzun süren ve geçmeyen halsizlik ve yorgunluk, sık sık görülen ağrı, cilt üzerinde, benlerde ve siğillerde değişiklik, geçmeyen öksürük, ses kısıklığı ve yutkunma zorluğu gibi kendini gösterebilir.

Kanserden Korunma

Dengeli beslenmek, egzersiz yapmak kanserden korunmayollarının başında gelmektedir. Kanserden korunmak ve kanser hakkında her şeyi öğrenmek içinwww.drozdogan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Prof. Dr. Mustafa ÖZDOĞAN’ın kanser hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattığı site “

Gelin, hep birlikte kanserden korkmayan bilinçli bir toplum yaratalım” sloganıyla kanser bilinci yaratmayı amaçlıyor.

Kanser Tedavisi

Kanser birçok türü olan bir hastalıktır, tedavi yolu hastalığın türü ve evresi ile ilgilidir. Tedavi şeması gerekli teşhisin sonunda doktor tarafından belirlenmektedir. Çoğu zaman kanser tedavisimümkün olan bir hastalıktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir