Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yerel SEO ve SERP Tıklama Oranı

Yerel SEO ve SERP Tıklama Oranı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Küçük ölçekli işletmelerde yerel SEO uygulamaları internette daha üst sıralarda görünmenizi sağlayabilir. Birçok açıdan detaylar değerlendirilmelidir.

Tıklanma Oranı Ve Yerel Aramalara Etkisi

 SERP Tıklama Oranı, yerel SEO üzerinde etkili olan bir maddedir. Çünkü Google, bir firmayı üst sıralara çıkarmak için bazı kriterleri şart koşmaktadır. Yani bir tek şart değil birçok farklı etken bir arada değerlendirildikten sonra  kullanıcıların karşısına ilk sayfada ve yukarılarda çıkar. Tıklanma oranı da bu etkilerden biridir. Bir site ne kadar çok tıklanırsa Google tarafından da o derece çok görülecektir.

 Tıklanma Oranını Yükseltmek İçin Ne Gerekir?

Tıklanma oranı yerel SEO çalışmalarında  önemli olduğu için bu oranları nasıl artırılacağı da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

  • Sitenize uyarlayabileceğiniz yapıları kullanırken “Schema.org” yönergelerine uygunluk önemlidir.
  • Etiketi ilgi çekici yapmak gerekir.
  • Meta açıklaması yazın ve bunun kullanıcıların aradığı konularla ilgili olmasına önem verin.

Meta Açıklaması Nasıl Yazılır?

Sitede tıklama oranı arttırmak için meta açıklaması en önemli bölümlerden biridir ve bunu yazmak için şu maddeleri takip edebilirsiniz:

  • Anahtar kelime içermelidir. Bu kelimeyi bulmak için isterseniz rakip firmaların ne gibi anahtar kelime tercih ettiğine bakabilirsiniz. Yazı da ilgi çekici olmalıdır.
  • Meta açıklaması yazarken ödemeli reklamlar genelde dikakte alınmaz, ancak tıklama oranını artıran anahtar kelimeler reklamlardan önemli geri dönüş sağlayabilir.
  • Yerel firmalarda organik rakiplerinizin neler yaptığına mutlaka bakın. Vurguladıkları detayları görmek size artı sağlar.
  • Yazı içeriği merak uyandırmalıdır. Bu durum otomatik olarak tıklama miktarını artıran bir durumdur.
  • Faydaya öncelik vermek ve daha sonra özelliklere geçerek içerik oluşturmak, pazarlama stratejisi açısından önemlidir.  Meta açıklaması yazarken  de bu duruma önem verebilirsiniz.
  • Bşlıklarda sayı kullanarak site tıklanma sayısını artırmak mümkündür. Meta açıklaması sayı içerirse de tıklanma artabilir

 Daha fazlası için : Webmaster Forumu

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir