Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. CHP grup toplantısında ne konuştu

CHP grup toplantısında ne konuştu

admin admin - - 8 dk okuma süresi
6 0

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde, yani benim ilçemde iki askerimiz donarak şehit oldu. Şehidin babasıyla konuştuğumda şu bilgiyi aldım: Hiç kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor, ‘oğlunuz donarak öldü dolayısıyla biz mezarını hazırladık’ diye. İçimde derin bir vicdan acısı hissettim. Nasıl olur da böyle bir şey olur? 21’nci yüzyıldayız, nasıl olur da iki askerimiz donarak şehit olur? Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. Yanlış mı söylüyorum? Ben şehidin hakkını, annenin, babanın hakkını savunuyorum. ‘Sen şehadetten ne anlarsın’ diyor sevgili Erdoğan. Ben çok şey anlarım. Bu ülke için hayatını verenlerin hangi koşullarda askerlik yaptığını çok iyi bilirim ben. Senin gitmediğin yerlere gittim ben. Eksi 35-40 derecede nöbet tutan askerlerimizle beraber oldum ben. Onlarla yemek yedim, Afrin’e gidenlerle beraber oldum ben. Ve senin bilmediğin bir şey daha yaptım ben, bu ülkenin kahraman ordusunun rütbesini benim oğlum giydi ya senin oğlun ne yaptı?” diye konuştu.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM OLMAZ”

Kendisinin ve partisinin şehitler arasında ayrım yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Şehit; siyasi görüşü, kimliği, dili, doğduğu yer ne olursa olsun bu ülke için hayatını vermişse başımız üstünde yeri vardır. Şehitler arasında ayrım yapmayız biz. Ama sen şehitler ayrımı yaptın.” görüşünü paylaştı.

Bu durumu ortadan kaldırmak için geçen yasama döneminde teklif verdiklerini ancak AK Parti oylarıyla kabul edilmediğini bildiren Kılıçdaroğlu, şimdi söz konusu teklifi yeniden TBMM’ye getireceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Gaziler arasında da ayrım istemiyoruz. 15 Temmuz şehitleri için para toplandı, ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Ne oldu sevgili Erdoğan, ne oldu bu para, bunu da mı götürdün sen? Ben şehitlerin hakkını ve hukukunu savunuyorum. Ne oldu bu para? 15 Temmuz’dan bu yana ne oldu bu para? Neden vermiyorsun şehit yakınlarına. Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askerlere? Kalkmış ‘benim dedem de efendim falan yerde, o da dondu.’ Onu bir tarafa bırakıyorum da 21. yüzyıldayız, elin oğlu eksi 40 derecede, eksi 50 derecede denize giriyor, kutuplara gidiyor. 2018’in Ekim ayındayız, buna isyan ediyorum. Ben o şehitlerin hakkını hukukunu ararken ben suçlanıyorum, ağrıma giden o. Sende ‘Ey Kılıçdaroğlu, haklısın, ben işi araştıracağım, bu iki askerimiz neden şehit oldu, neden dondu?’ Sen bana hak vereceğine zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Senin bundan sonra üste çıkmaya hakkın da hukukun da yoktur zaten, en diplerdesin zaten.”

“SES KAYITLARINI BİZE DİNLETMİYORLAR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta AK Parti Grup toplantısında Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulunacağını belirttiğini ancak “hikaye anlattığını” ileri sürdü.

Erdoğan’ın, söz konusu konuşmasında Kaşıkçı cinayetine ilişkin yönelttiği soruları eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunları söyleyen ülkedeki tek adam. Her şeyden sorumlu olan bir kişi. Bütün bu cinayetten haberi olan bir kişi.” dedi.

Kaşıkçı’nın nişanlısının aradığı Yasin Aktay’ın sözlerini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Yasin Aktay emniyete, istihbarata, Cumhurbaşkanlığına haber verdim, diyor. Ses kayıtlarını bize dinletmiyorlar. 81 milyon bilmiyor. Oradan geliyorlar, basıyorlar tuşa. Cinayetin nasıl işlendiğinin ses kayıtlarını dinletiyorlar. Sen bu soruları soruyorsun, bu katillerin elini kolunu sallayarak yurt dışına gitmesine niye, hangi gerekçeyle izin verdin? Üstelik bunların hiçbirisinin, başkonsolosun da dokunulmazlığı yok. Bir cevap yok, beni suçluyor: ‘Kılıçdaroğlu, parayı seviyor’ diye. Pes vallahi, paramız pulumuz onun kadar olsa hadi bana söylersin de… Benim parayla pulla işim yok sevgili Erdoğan, o senin işin. Benim yeşil dolarla da işim yok, o da senin işin. Ne benim, ne de benim ailemin işi. Bizim parayla, pulla, haramla, kul hakkıyla yakından uzaktan bir kuruşluk, bir paralık hesabımız olmaz ve yoktur da…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik’in “…Kraliyet ailesine dostluğunu gösterip olayı fazla deşelemeden, aksine iyi niyetle adımlar atarak Kral Selman’a yardımcı oluyor.” şeklindeki ifadelerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Cinayet işlenmiş, bir gazeteci öldürülmüş, olayı fazla deşelemeden yardımcı oluyor… İşte bu yüzden Kral Selman Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyor. Ne kadar teşekkür etse azdır. Bir cinayetin üstünü kapatmak bundan daha iyi olabilir mi?” dedi.

Türkiye ve dünyada konsolosluklarda işlenen suçlarda atılan adımlardan örnekler veren Kılıçdaroğlu, güvenlik gerekçesiyle yaşanan olaylarda konsolosluklara müdahale edildiğini ve suç faillerinin Türkiye’de yargılandığını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bizde cinayet belli, failler belli, katiller geliyor, haberleri var, ses kayıtları var. Öldürüyorlar gazeteciyi, ellerini kollarını sallayarak başkonsolos dahil hepsi yurt dışına çıkıyorlar. Bunun adı çadır devletidir. Onurlu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden istediğimizi yapamıyorlar. Neden? Kralı kızdırırsak, bize para vermezse ne olur? Sen Türkiye’nin onurunu, gururunu ve haysiyetini satıyorsun.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların onurları ve haysiyetleriyle hareket ettiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu devletin başkanları uçan saraylara binmediler, hediye uçak almak için kırk tane takla atmadılar. Onurlarıyla haysiyetleriyle mücadele ettiler. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru, haysiyeti incinmiştir. Katillerin serbest bırakılması affedilecek bir olay değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurunu inciten kişinin, o makamdan onuru, haysiyeti varsa derhal ayrılması lazım.” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir